„Doar România, doar Dinamo București / fără autonomie în ținuturile românești”

„Doar România, doar Dinamo București / fără autonomie în ținuturile românești”

1 369

„Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre.
La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare. 
Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări„, se arată într-un comunicat al clubului Sepsi.

image.png

Replica președintelui de la Dinamo, Alexandru David, a fost una dură, pe alocuri discriminatorie. 
„Văd că pe acești oameni îi strânge haina României. Jandarmeria nu e bună, probabil vor să apeleze la Jandarmeria din Ungaria, observatorii nu sunt buni, arbitrii nu sunt buni,unii spectatori nu suntbuni … Păi, nu le place, să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ține nimeni cu forța aici. 
Dinamo are 70 de ani de tradiție în spate, face parte din fibra neamului românesc, e poate cea mai importantă echipă/grupare sportiva a acestei țări. Ce ai vrea,deocamdata, să se vorbească despre Sepsi? 
Domnul Bokor (n.a. – Janos Bokor, directorul sportiv de la Sepsi) vorbește de scandări când tot stadionul lor e plin de  Steagurile Ungariei si ale ținutului secuiesc, când la difuzoare pune la maxim imnul Ungariei si cel al ținutului secuiesc? Asta ce e? Oare nu sunt provocări pe față pentru majoritari?Ce ar trebui sa facă oaspeții dumnealor, să lase capul jos în țara lor? Să întoarcem și celălalt obraz la noi acasă, să ne umilească cum vor ei? Văd că sunt deranjați că am adus steagul României mari la meci și că galeria a expus un banner cu mesajul:

 „Doar România, Doar Dinamo București, fără autonomie în ținuturile românești”  
Să vadă domnul Bokor articolul 1 din Constituție care spune că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Ce sa-i raspunzi: Domnule Bokor, te deranjează Constituția țării al cărei cetățean ești?… Mută-te atunci!

COMENTARII

  1. De doua ori aceeasi fotografie?
    Nu era de ajuns cea de sus?
    Textul expica destul…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.