DOAR FINANTAREA, BAT-O VINA, RAMANE PROBLEMA FOTBALULUI BRASOVEAN!!

DOAR FINANTAREA, BAT-O VINA, RAMANE PROBLEMA FOTBALULUI BRASOVEAN!!

0 717
Nu mai mira pe nimeni, in fotbal se pot face multi bani, chestia cu performanta ramane un vis dupa care „alearga” doar microbistii, sperand dupa fiecare etapa ca lucrurile vor merge mai bine. Si rezultatele bune nu vin, lucrurile nu merg si asta pentru ca performanta pe inima goala nu s-a brevetat de nimeni pana acum.
Brasovul are doua echipe care se confrunta nu cu adversarii din serie, ci zi de zi cu aceeasi problema: FINANTAREA.
Eforturile unor OAMENI de fotbal, pentru ca sunt si astfel de oameni, putini este adevarat, nu pot fi suficiente pentru a face performanta si mai ales sa tina piept costurilor reale si… substantiale. Din cate vedem, la fotbal nu se face voluntariat.
Cele doua echipe brasovene aveau la inceputul lunii, mici sperante ca lucrurile vor fi rezolvate. La FC Brasov se astepta o decizie din partea unor investitori italienii iar la cei de la Unirea Tarlungeni o decizie din partea Consiliului Local.
Ce s-a mai intamplat intre timp va relatam in cele ce urmeaza.
sigla fc brasov
Investitorii italieni au spus PA(S) celor de la FC Brașov

Cei de la Newsbv.ro au avut dreptate cand au spus (încă din 9 februarie) că „datoriile clubului FC Brașov sunt mult prea mari pentru a fi preluate de vreun investitor, indiferent cât de samaritean ar fi acesta”.
Oficialii de la FC Brașov, au declarat public că toate datoriile sunt doar vreo 3 milioane de euro. Imediat dupa vizita strainilor datoriile clubului au ajuns la circa 16 milioane de euro, după cum a declarat preşedintele interimar al CA al FC Braşov, Gheorghe Popa. „Tranzacţia cu grupul de investitori italieni a picat pentru că datoriile clubului au crescut la circa 16 milioane de euro. Ioan Neculaie a vîndut baza sportivă ICIM, clubului pentru circa 36 de milioane de lei. Este o decizie a Tribunalului, astfel că ICIM-ul se va înscrie la masa credală cu aceasta sumă. Cine ar plăti o asemenea sumă? Voi discuta miercuri dimineaţa şi cu jucătorii şi antrenorii şi le voi prezenta situaţia. Este şi un plan B, tot cu grupul de investitori italieni, dar rămîne de văzut dacă se poate pune în aplicare“ declara cu cateva zile in urma dl Popa. Pana la urma visul cu investitorii s-a spulberat, calvarul finantarii a ramas si viitorul incert nu prea este aducator de performanta.
Reactia jucatorilor s-a vazut la jumatatea saptamanii trecute, acumularea problemelor i-au făcut ieri pe jucători să răbufnească. După o şedinţă ţinută în vestiar cu Gheorghe Popa, jucătorii au refuzat să iasă la antrenament. Pana la urma situatia dificila a fost depasita. Ba mai mult s-a reuşit un miracol, luând o importantă gură de oxigen, pentru accederea în play-off-ul ligii secunde. De la Mioveni, pe terenul unei echipe care se vedea cu sacii în căruţă înaintea acestei partide. ,,Stegarii” s-au intors cu o victorie (scor 1-0 pentru brasoveni).

La Tarlungeni „ceaţa” lui martie este departe de a se ridica
Banii si solutiile la vechile probleme si la cele care s-au mai adunat nu mai vin ca altadata. E an electoral si politicienii locali sunt mai tematatori. Speranta ca se vor gasi mai multe ferestre in bugetul local si banii vor veni ca si in alti ani ramane sa fie confirmata de cei care conduc si hotarasc la nivelul primariei. E greu de tinut o echipa de fotbal la acest nivel intr-o localitate mica, fara o viata economica care sa sustina un asemenea efort financiar. Oricum, o sedinta de plen a Consiliului Local in care se asteptau banii, a fost amanata pe probleme ce tin de o realitate paralela administratie si legislatiei actuale. Urmatoarea sedinta (cea …amanata !), care parea ca va rezolva situatia, nu s-a mai tinut …probleme cu legalitatea convocarii. Vor veni alte sedinte si banii publici vor fi tot mai greu de directionat catre fotbalisti cand investitiile absolut necesare sunt tot mai dificil de sustinut, la usa Primariei asteapta cu sutele oamenii pentru ajutor social  si peste toate, mai sunt in derulare anchete de la politie si DNA. Unii spun ca urmeaza Unirea Talungenichiar si o ancheta a celor de la DIICOT impreuna cu procurorii de la antifrauda europeana.

Costurile unei echipe de fotbal – un secret bine pazit!
Mai multi cititori ne-au semnalat un material-document legat de cum se face finantarea echipei de fotbal Unirea Talungeni.
Bugetul absolut necesar pentru asigurarea finantarii unui an competitional in sistemul actual cu serii de play-off si play-out nu este facut cunoscut pe site-ul oficial al echipei, dar fostul presedinte Claudiu Cirnatiu scrie ca este de peste 1.000.000 lei.

 • salariile fotbalistilor; tinand cont ca lotul echipei cuprinde minm 18 jucatori, salariile s-ar cifra lunar la valoarea de 50.000 lei, deci intr-un an sunt necesari cam 600.000 lei. Incepand cu anul acesta, fiecare jucator si-a facut PFA, pentru ca Clubul sa nu mai fie responsabil cu eventualele derapaje fiscale ca in anii anteriori.
 • salariile angajatilor clubului: antrenor, ingrijitor gazon, maseur, antrenor secund, gospodar baza sportiva, director sportiv. Aceasta ultima functie este in fapt asigurata de CAZAN CLAUDIU, angajat al Primariei Tarlungeni in calitate de consilier al Primarului. Pana in anul 2015 a fost chiar Administrator public al Primariei. Bugetul lunar pentru ceilalti este cam 10.000 lei, deci intr-un an cam 120.000 lei
 • cheltuielile cu meciurile de pe teren propriu. La fiecare meci acasa, cheltuielile se cifreaza la aproximativ 10.000 lei. Tinand cont de nr de meciuri organizate , suma alocata bugetar este de aprox. 200.000 lei.
 • primele de joc, la victorie sau egal. In liga III, pentru victorie in deplasare se da cam , pentru egal cam 4000 lei. pentru egal cam 1.200 lei. In rest….nu prea…Acum , in liga II consider ca la o previziune realista de victorii si egaluri suma ar fi cam 40.000 lei.
 • echipamente sportive si materiale diverse, cantonamente,cam …restul…
 • cheltuieli efective ca:
  • carburant deplasari
  • cazare fotbalisti
  • masa fotbalisti
  • utilitati baza sportiva(apa, curent, etc)
  • folosire sala de sport si baza de recuperare, etc

Conform evaluarilor dlui Claudiu Titus Cirnatiu, in fapt, Bugetul local asigura: cca. 400.000 lei viramente directe pe baza de contracte de performanta, 150.000 lei Ocol Silvic si cca. 350.000 tot din surse publice.
Mai jos linkul blogului si a contului FB in care detaliile prezentate pot oricand sa fie subiectul unui dosar penal:

FINANTAREA, BAT-O VINA!!

https://www.facebook.com/claudiutitus.cirnatiu/posts/1084595464924591

Pe site-ul oficial al echipei Clubul Sportiv Unirea Tărlungeni (CSUT) sunt prezentati ca sponsori: Dynavit Impex SRL, SC Silnef SRLSC Ioki Com 2002 SRL, SC Viastein SRL Ocolul Silvic Ciucas RA Tărlungeni Apemin ZIZIN SA

Poate ca nu ar fi lipsit de interes pentru brasoveni sa cunoasca si alte situatii din domeniul finantarii fotbalului, motiv pentru care facem apel pentru a ne fi semnalate si alte exemple. Vom face anchetele si le vom publica. Pentru cei care isi doresc anonimatul, dupa verificarea materialelor, vom publica articolele cu discretia necesara in respectul total pentru autori.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.