Doar aviz, nu si validare a lucrarilor scrise in puscarie!

Doar aviz, nu si validare a lucrarilor scrise in puscarie!

0 539

Universitatea Transilvania nu a avut nici o implicare in elaborarea lucrarilor stiintifice realizate de detinuti. Este declaratia rectorului, dupa ce 12 profesori universitari brasoveni au aparut pe lista cadrelor didactice care au coordonat lucrarile scrise de puscariasi. Potrivit profesorului Ioan Abrudan, universitarii nu au validat lucrarile respective ci doar au avizat caracterul stiintific al scrierilor

Universitatea Transilvania nu a avut nici o implicare in elaborarea lucrarilor stiintifice realizate de detinuti. Este declaratia rectorului, dupa ce 12 profesori universitari brasoveni au aparut pe lista cadrelor didactice care au coordonat lucrarile scrise de puscariasi. Potrivit profesorului Ioan Abrudan, universitarii nu au validat lucrarile respective ci doar au avizat caracterul stiintific al scrierilor, la solicitarea Penitenciarelor.
Conform datelor publicate de Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor printre profesorii universitari care au coordonat lucrarile „stiintifice” ale unor detinuti se numara si 12 cadre didactice din Brasov, majoritatea de la Universitatea „Transilvania”.
Rectorul Ioan Abrudan spune ca acesti profesori nu au calitate de coordonatori ci doar au dat un aviz pentru cercetare stiintifica. Practic, au fost de acord cu tema, cuprinsul si bibliografia lucrarii insa nu au avizat forma finala a acesteia.abrudan1
Legea spune ca acest aviz poate fi dat doar de un profesor sau conferentiar, de aceea Penitenciarele se adreseaza universitatilor.
Rectorul spune ca singurele documente pe care Universitatea „Transilvania” le-a primit au fost din partea penitenciarelor.
Conducerile penitenciarelor au solicitat doar confirmarea ca profesorii care isi dadusera acordul asupra unor lucrari ale detinutilor sunt angajati ai Universitatii.
Potrivit rectorului Abrudan, acestea sunt singurele legaturi pe traseul triunghiului compus din persoana privata de libertate, profesorul universitar si conducerea penitenciarelor de unde vin aceste solicitari.
Pentru fiecare lucrare sau articol stiintific, detinutilor li se reduce pedeapsa cu 30 de zile. Printre cei mai harnici detinuti care au scris intens dupa gratii se numara si nume sonore cum ar fi Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Nastase, Dan Diaconescu sau Sorin Ovidiu Vintu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.