Doar 53 de contestatari la BAC au trecut examenul maturităţii

Doar 53 de contestatari la BAC au trecut examenul maturităţii

0 160

Contestațiile nu prea i-au ajutat pe cei care nu au reușit să promoveze prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Rata de promovare a crescut, dupa recorectare, cu aproape două puncte procentuale de la 74.26 % la 76.2 %

Contestațiile nu prea i-au ajutat pe cei care nu au reușit să promoveze prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Doar 53 din cei 950 de absolvenți brașoveni care au depus contestații au trecut examenul maturității după recorectare. În total, în urma soluţionării contestaţiilor, 2.103 dintre cei 3.036 de absolvenţi de liceu braşoveni care au participat la examen vor intra în posesia diplomei de bacalaureat. Rata de promovare a crescut cu aproape două puncte procentuale de la 74.26 % la 76.2 %.
Conform metodologiei modificate anul trecut, în urma evaluării lucrărilor contestate nota inițială se modifică prin creștere sau descreștere prin nota acordată la contestații.

Astfel dacă pe 4 iulie erau declarați admiși 2050 de absolvenți, după rezolvarea contestațiilor 2103 tineri răsuflă ușurați că au scăpat de examen.
Candidaţii la bacalaureat care au solicitat reevaluarea lucrărilor au luat la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus iar nota finală este cea de la contestaţii.
Majoritatea notelor au scăzut după contestaţii, spune Ion Negrilă, inspector general adjunct IȘJ Brașov.
Peste 950 de absolvenți brașoveni au contestat notele primite.

Peste 30 dintre cei care au depus contestații au primit note mai mari de 9. Cei mai fericiți sunt probabil cei care au reușit să treacă de nota 6, media care le asigură diploma de Bacalaureat.
43 de contestații au fost admise cu note între 6 și 6.99. Printre acestea se numără și a unui elev de la Colegiul „Aurel Vijoli” din Făgăraș, singurul unde promovabilitatea era 0 înainte de contestații.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.