Doar 20 de ursi de vanat la Brasov

Doar 20 de ursi de vanat la Brasov

0 160

Numarul ursilor care pot fi vanati in sezonul de vanatoare 2009-2010 s-a redus considerabil fata de anul trecut. Conform datelor Ministerului Mediului, acesta a fost redus la 20 de exemplare, dupa cum a cerut viceprimarul Brasovului, Adrian Gabor.
„Anul trecut am primit aprobare pentru 25 de ursi. Numarul este mai mic pentru sezonul de vanatoare din acest an si datorita faptului ca nu ne-am mai confruntat cu evenimente deosebite din cauza ursilor care coborau pana in centrul orasului si atacau chiar si oameni. Dupa evenimentul nedorit din vara anului 2008, cand un tanar de 20 de ani a fost omorat de o ursoaica cu pui pe Aleea de sub Tampa, nu am mai avut astfel de probleme”, a spus viceprimarul, citat de portalul de stiri Agerpres.
Anul trecut mai multi ursi si ursoaice cu pui au fost mutate in alte fonduri de vanatoare din judetele Harghita si Arges fiind monitorizate continuu de Asociatia Vanatorilor din Brasov.
Criza ii afecteaza si pe vanatori, 2009 fiind primul an in care cererea pentru trofee de urs este mai mica decat oferta, potrivit Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brasov, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
„Inainte aveam foarte multe cereri pentru vanatoarea de ursi, insa acum, din cauza crizei, vanatorii din strainatate sunt tot mai rari. In sezonul acesta de vanatoare am fost nevoiti sa platim din buzunarul nostru ca saputem impusca noi un exemplar, pentru a indeplini cota de recoltare”, a declarat Petre Noaghea, presedintele AJVPS Brasov.
Un trofeu de urs costa peste 2.500 de euro, bani ce trebuiesc platiti indiferent din buzunarul cui vin. Mai mult, strainii plateau si peste 5.000 de euro pentru un trofeu mare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.