Doamna trei in una, domnul unul in trei

Doamna trei in una, domnul unul in trei

0 72

Liberalii par sa aiba in partid o problema cu excesul de competente. La doamna senator, inspector scolar general si sefa a filialei municipale Carmen Tanasescu, se vedea cu ochiul liber ca dadeau pe-afara, fara s-o mai spuna adversarii politici. Devenise atat de evident ca duduia „trei intr-una” cum era botezata in targ nu poate face fata simultan celor trei solicitari incat a-nteles si domnia sa, intr-un tarziu, ca trebuie sa renunte macar la una dintre atributii. Mai rapid decat ea s-a miscat insa ministrul Educatiei, care a trimis prefectei Dontu o decizie de suspendare din functia de inspector a doamnei Tanasescu, alaturi de numirea pe post a inlocuitoarei sale. Liberala „3 in 1” a avut ghinionul ca presa sa afle de hartiile trimise de ministrul Adomnitei inainte ca Tanasescu sa-si faca publica intentia de a se retrage de la conducerea ISJ. Asa ca discursul dansei despre incompatibilitati in prag de campanie electorala a sunat anacronic si neconvingator.
La fel cum pare sa fie si statutul proaspatului inspector sef interimar, Olga Michaela Judele. Doamna este profesor titular la Grupul Scolar Senchea din Fagaras, consilierul local faragasean si presedinta organizatiei de femei a PNL Fagaras. Cu atatea atributiuni fagarasene, colorate in galben-albastrul implicarii politice liberale, se gaseste aproape in aceeasi situatie de incompatibilitate ca si predecesoarea sa. E adevarat ca nu este si senator al tarii, dar face figura de bun ambasador al …Tarii Fagarasului. Chiar la conferinta de presa dedicata predarii de stafeta, pe Olguta Judele a luat-o gura pe dinainte si a marturisit ziaristilor ca, din noua ei postura, va face totul pentru propasirea invatamantului… fagarasean.
Daca pe liberali ii dau competentele afara din casa, pe Mircea Geoana l-a dat Tariceanu. Prin recenta decizie guvernamentala de marire a chiriilor pentru spatiile RAPPS – de fapt de aducere a lor la valoarea reala – seful PSD s-a vazut pus in neplacuta situatia de a trebui sa plateasca pentru casoiul in care a huzurit ani de zile cu numai 200 de euro pe luna, suma corecta de 3.153 de euro lunar. Bineinteles ca ciocoiul Geoana acuza acum masinatiunile liberalilor de a-l scoate din casa, dar nu pierde ocazia sa pretinda ca oricum ar fi plecat din vila „ca sa nu se interpreteze in campanie”.
V-ati prins? Geoana, ca si Tanaseasca, se sfiesc sa practice in continuare cumulul – unul de camere, cealalta de functii – doar pentru ca intra in campanie, unde „se interpreteaza”. Altminteri, ar fi continuat linistiti, una sa simuleze competenta din trei functii, celalalt sa plateasca la sfarsit de luna cu nesimtire o chirie de amarastean pentru ditamai viloiul.
Frumoasa pereche liberalo-pesedista. Doamna trei in una, domnul unul in trei. Camere, desigur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.