DNA-ul a lucrat la greu dosare judecatorilor din toată țara, Atenționarea președintele...

DNA-ul a lucrat la greu dosare judecatorilor din toată țara, Atenționarea președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România!

0 76

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a catalogat numărul în sine al dosarelor deschise la nivelul DNA-ului ca este absolut îngrijotăror ! 

Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a declara că DNA s-a sesizat între 2016-2017 din oficiu în 157 de dosare, iar din acestea au fost trimise în judecată în jur de doar… 20 de cauze, problema fiind numărul mare de dosare deschise din oficiu magistraților, potrivit Mediafax.

„În 2016-2017 DNA s-a sesizat din oficiu într-un număr de 157 de dosare, din acestea au fost trimise în judecată în jur de 20 de dosare. Problema este cu acest număr mare de dosare care au fost deschise din oficiu judecătorilor și procurorilor pentru care nu avem încă o explicație, dacă au fost sau nu presiuni, prin intermediul acestui dosare asupra judecătorilor. 

De asemenea, au mai existat probleme legate de cercetarea judecătorilor pentru soluțiile pronunțate și există deja exemple concrete în acest sens, de faptul că s-au făcut presiuni prin ținerea deschisă a unor dosare pe o perioadă îndelungată de timp, a fost cazul colegilor de la Oradea, dar și prin alte părți”, a declarat Dana Gîrbovan.

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România a catalogat numărul în sine al dosarelor deschise  la nivelul DNA-ului este absolut îngrijotăror! De ce tac „anticomunistii”?

„Numărul în sine al dosarelor deschis la nivelul DNA-ului este absolut îngrijorător și, din această perspectivă, înființarea unei secții, am argumentat acest lucru și în fața președintelui, este într-adevăr o garanție de independență pentru că procurorii numiți acolo sunt numiți de către plenul CSM-ului, iar implicarea plenului și nu doar a procurorilor a fost salutată de Comisia de la Veneția pentru că se asigură garantarea independenței a judecătorilor și a procurorilor, atunci când sunt cercetați penal”,a completat Gîrbovan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.