DNA si fotbalul

DNA si fotbalul

0 76

Printre alte “fete nobile” ale smenurilor din domeniile economice care s-au tot perindat prin fata procurorilor de la DNA, de ieri au inceput sa fie convocati si oameni din conducerea fotbalului romanesc.
Ieri a fost luat la intrebari Mircea Sandu, alias “Nasu’ “, presedintele FRF. Urmeaza turma.
Asta ca urmare a faptului ca, in ultimii ani, au fost vanduti in strainatate 12 fotbalisti de la diferite echipe romanesti. La vanzarea acestora a fost declarata, oficial, o suma, in realitate suma fiind de cateva ori mai mare, astfel incat cei implicati risca sa fie acuzati de evaziune fiscala, calculandu-se ca statul a fost pagubit cu 10 milioane euro, iar FRF cu 600.000.
Dar daca patronii jucatorilor au stabilit cu impresarii jucatorilor urmatoarea afacere: ‘ba, tu imi dai (cifre aleatorii) zece miare si ce scoti in plus este al tau’? Si patronii au luat suma stabilita si declarata si au platit impozitul legal pe ea. Si care este atunci problema? Iar impresarii, daca au scos ceva in plus, s-au pomenit cu un cont pe o insulita bananiera din zonele calde. Asa ca dovedeste tu, DNA, ca statul a fost fraudat !
Dar nu asta ar fi problema, ci faptul ca se face atata tam-tam pentru 10 milioane, pentru ceva caltabosi si alti stropi de palinca, dar nu se actioneaza concret si in forta cu alte manareli mult mai mari, cum ar fi borduri, asfaltari, ca sa nu mai vorbim de tunuri imobiliare sau distrugerea industriei romanesti.
Caci este mult mai grav si mai periculos, pare-se, pentru societate sa furi la foame crunta o gaina decat sa-ti umpli conturile cu milioane si miliarde necinstite.
Si care om al legii ar fi fraier sa primeasca drept plocon fulgi de pasaret si sa refuze plicul dolofan?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.