DNA. Puţină atenţie: garaje din banii publici cu dedicaţie pentru susţinători de...

DNA. Puţină atenţie: garaje din banii publici cu dedicaţie pentru susţinători de la edilul din Bod Sergiu Arsene!

0 174

Primăria din Bod condusă de corporatistul cu epoleţi Sergiu Arsene a început să facă mai multe garaje fără nici o consultare publică, după ce în 2018 acesta a decis demolarea a mai multor zeci de garaje şi locuinţe construite – atenţie – legal încă din timpul primului război mondial de pe un teren ce tocmai intrase în posesia primăriei de la defunctul IAS Prjmer. Pe larg găsiţi informaţiile scrise de mine aici:

Pe scurt, iată ce scriam în mai 2018: ,,Sergiu Arsene vrea să lase fără garaje şi toalete peste 120 de locuitori ai Coloniei Bod. În locul acestora, edilul are în plan să construiască o parcare de peste un milion de euro, ignorând o problemă socială. Bodenii care au aceste garaje stau în blocuri construite la începutul secolului trecut, proiectate fără toalete.”
Mai amintim că magistrații Judecătoriei Brașov s-au pronunțat în primăvara anului trecut în mai multe procese intentate primarului comunei Bod dându-le dreptate petenţilor și nu edilului. Bodenii amintiţi au solicitat instanţei anularea procesele-verbale prin care erau amendați pentru că nu îi fac pe plac tartorului de inetres comunal prin care li se cerea să dărâme niște garaje pe care ei le-au cumpărat, dar nu și terenul de dedesubt, care aparținea fostului IAS Prejmer și care a ajuns acum în posesia comunei. Mai mult insanța,în două procese a decis și plata cheltuililor de jduecată, de 2.040 de lei, bani pe care îi vor plăti tot bodenii, după modelul de la Braşov, că doar nu o să scoată „primul gospodar” banii din buzunarul propriu…
În 2018 primarul anterior menţionat s-a ascuns în birou când a trimis o armată de jandarmi și polițiști locali ca să păzească buldozerele trimise să dărâme garajele, reamintim, construite legal. A fost o adevărată răscoală în Bod Colonie, mai ales că nu exista niciun document oficial pentru un astfel de demers, cum ar fi o autorizație de demolare…
Aşa cum am mai spus garajele erau vechi de aproape un secol, iar oamenii le-au amenajat după posibilități. Unele construcții au ajuns să fie folosite chiar și pe post de locuință.

De exemplu bodeanul G.D. a transformat garajul într-o garsonieră „tip studio” investind 22.000 de euro. Locuinţa i-a fost demolată!
Iată ce spuneam atunci: ,,Pentru a confirma cele spuse, sursa citată ni l-a prezentat pe G.D., un domn de nici 30 de ani. Acesta a muncit mai mulţi ani ca sezonier şi din banii câştigaţi şi-a transformat  garajul în locuinţă gândită ca o garsonieră-studio, investind peste 20.000 de euro în reparaţii, izolări, ferestre cu geam termopan, uşi metalice, mobilier nou, gresie şi faianţă, dar şi o toaletă modernizată cu cadă cu jacuzzi, toaletă şi bideu.
Asta, pentru că suprafaţa garajului este chiar un pic mai mare decât camerele din blocurile de lângă. O altă doamnă de aproximativ 60 de ani a dorit şi ea să-mi arate cum a transformat garajul într-o cameră de vară dotată cu pat, televizor, frigider, masă, şi, separat, toaletă. Spunem că are rolul de locuinţă pentru că în vacanţa de vară când îi vin cei trei copii acasă, de la şcolile din Braşov unde stau la internat, pentru a le oferi mai mult spaţiu acestora, femeia se mută în garajul transformat într-o locuinţă auxiliară.
Ei bine, dacă proiectul iniţiat de primarul Sergiu Arsene va reuşi să treacă de plenul Consiliului Local Bod, dar să şi primească avizele necesare, atunci peste 120 de bodeni vor trebui, o lungă perioadă, să-şi facă nevoile în găleţi, ligheane sau pe lângă bloc, dar în afară de faptul că se pot trezi fără copaci, grădină garaje sau spaţii de locuit şi, implicit, toalete vor beneficia de un asfalt proaspăt şi inutil unde vor fi parcate şapte maşini sub cerul liber pe un spaţiu unde ar putea încăpea 42 de maşini.
Am încercat să îl contactăm telefonic pe primarul Bodului, pentru a obţine un punct de vedere privind acest proiect, dar edilul nu a răspuns”.

,,Sponsorii” primarului beneficiază de protecţie şi excepţie
Reamintim cea ce am scris într-un articol din 2018, doar două garaje urmau să nu fie afectate de iniţiativa demolatoare a primarului: „Bârfa de prin Bod Colonie, pe care o luăm ca bârfă, este că acestea aparţin unui susţinător din campanie a primarului Arsene şi care are şi un restaurant şi o piscină construită fără avize în zonă.
Restaurant care ar avea nevoie şi de o parcare, nu?  Mai ales când se face din banii publici – proiectul încă neaprobat de CL Bod se ridică la un milion de euro. Oricum, acum, Arsene s-a sucit şi vrea o parcare de 42 de locuri fără nici un document legal”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.