Dna ministru Andreea Moldovan testează răbdarea românilor – 2 săptămâni de carantină...

Dna ministru Andreea Moldovan testează răbdarea românilor – 2 săptămâni de carantină națională ar face minuni

0 26

Oare cât de greu ar fi răspunsul la întrebarea cine a „împins” un medic brașovean ca Andreea Moldovan până pe malul Dâmboviței? Cine a făcut-o să și-o asume cu tot cu perlele zilnice ce le scoate pe gură. Auzi două săptămâni de carantină națională ar face minuni!
Cu un debit incredibil al ipocriziei verbale, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan susține în continuare că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură. Românii nu s-ar teme de o asemenea măsură căt de consecințele rămânerii voastre prin birourile ministeriale, la guvernare. Asta pentru ca după carantină cine știe ce invenție vă mai vine prin minte.
Așa cum ne-a obișnuit, tot pe la Digi 24, ne transmite o ultima enormitate: „Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”.

Andreea Moldovan

Ea spune că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de infectare de peste 4 s-au dovedit eficiente, contribuind la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.
Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.
Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”,
a susținut Moldovan.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetățeni, cărora le este teamă de limitările impuse de o astfel de măsură.
Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.
Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”,
a adăugat ministeresa din Ministerul Sănătății.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.