DNA mai activ si mai pus pe treaba?

DNA mai activ si mai pus pe treaba?

0 114

Doua stiri de presa ne „magnetizeaza” atentia.


Prima stire:


DNA l-a trimis in judecata pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, deputatul PD Stelian Dutu.Deci Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata pe Stelian Dutu, pentru fraude din perioada in care a condus judetul Constanta, adica cele 3 mandate!!!. Data fiind pozitia politica, fiind in prezent membru al Parlamentului Romaniei, acesta va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. El este acuzat ca ar fi provocat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro, prin abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata.


Potrivit DNA, in perioada cand era presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Stelian Dutu, cu stiinta si cu rea-credinta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu in privinta cofinantarii aferente unui imprumut de 17 milioane de dolari acordat de BERD Regiei Autonome de Apa Constanta.


In ultima perioada (relativ recent) devenit membru al “curatului” partid PD, cu multi membri de o parte si de alta a celei mai tari baricade din Romania – Coruptia. Declarativ, sunt multi care lupta impotriva coruptiei, dar sunt mult mai multi, cei cu dosare grele pe birourile din Parchete.


Stelian Dutu, o data ce este trimis in judecata, ar trebui sa isi dea demisia din Parlament. Nu o va face! Va face tot ce va putea sa continue strategia de sustragere din fata legii, asa cum a facut si pana acum, trecand pe la mai multe partide in speranta ca va scapa. A reajuns la PD, un partid care vrea sa dea cateva exemple chiar si din interior, sprijinul politic-partinic fiind dus pe alt front, al tergiversarilor si amanarilor pana la …prescrierea faptei!


Anchetatorii au dispus sechestru asigurator asupra bunurilor deputatului, nu va spun lista ca va apuca rasul. Tot ce este pe aceasta lista nu acopera nici 1% din paguba.


??


A doua stire:


Directorul juridic al AVAS a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita. Lista de “exemple” din randul PD este tot mai mare si cu episoade …in continuare?


Directorul juridic al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Alexandru Mandrut, a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita. Un alt membru al PD, chiar unul din apropiatii lui don Emil Boc. Procurorii anticoruptie sustin ca acesta ar fi primit 40.000 de dolari pentru a nu impune penalitati unei firme din Buzau. AVAS a anuntat ca va suspenda contractul individual de munca al directorului Alexandru Mandrut si va pune la dispozitia procurorilor toate datele solicitate pentru instrumentarea cazului.


?


Dumitru Ion Pucheanu – deputat de Brasov al PD, stia de aceste “exemple” acum cateva zile, cand se declara “startat” in lupta impotriva coruptiei la Brasov?


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.