DNA își mai spală imaginea cu un dosar bombă – Burleanu, preşedintele...

DNA își mai spală imaginea cu un dosar bombă – Burleanu, preşedintele FRF – acuzat de înşelăciune şi deturnare milioane de euro din fonduri europene!

0 100
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în mişcare cercetările în dosarul plângerilor penale făcute de mai mulţi membri afiliaţi ai FRF privind fapte comise de actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, în intervalul 2014-2018. Printre acuzaţiile formulate în plângerile respective se regăsesc, potrivit surselor ProSport, deturnarea de fonduri, înşelăciunea şi uzurparea de calităţi oficiale.

Publicaţia noastră a descoperit că la MTS au ajuns, în urmă cu aproximativ două săptămâni, nişte cereri ale procurorilor DNA, care doresc să afle detalii despre statutul juridic al FRF, despre situaţia Comitetului Executiv şi alte informaţii de natură să clarifice legalitatea în care s-a aflat, după 2014, conducerea federaţiei. ProSport a cerut lămuriri pe această temă chiar de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Instituţia a confirmat informaţiile: „În legătură cu solicitarea dumneavoastră, vă informăm că nu vă putem da detalii sau alte amănunte în legătură cu solicitarea DNA, fiind vorba despre o cercetare în curs. Pentru alte informaţii vă rugăm să vă adresaţi parchetului respectiv“.

Comitetul Executiv a fost declarat definitiv ilegal de instanţe în 2015, dar a continuat să ia decizii care implicau cheltuieli de milioane de euro

Plângerile la adresa lui Burleanu şi a conducerii FRF au început să sosească la DNA astă-toamnă. ProSport a dezvăluit în exclusivitate, la momentul respectiv, demersul lui Tudor Iacov, preşedinte la Progresul Bucureşti. Vexat de faptul că Burleanu şi comisiile FRF acoperă ilegalităţile comise în interiorul AMFB şi tolerează chiar infracţiuni de corupţie şi dare de mită (secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost şi condamnat, între timp, dar continuă să rămână în funcţie, contrar Codului Disciplinar al FRF, FIFA şi UEFA), Iacov a făcut o plângere penală pe care a depus-o la DNA. Conducătorul de la Progresul a reclamat mai multe fapte comise de Burleanu – despre multe dintre ele, ProSport v-a informat atunci când s-au produs.
Ulterior, la DNA au aterizat şi alte plângeri depuse de şefii unor Asociaţii Judeţene de Fotbal şi de conducătorii altor cluburi.

Iată, pe scurt, câteva din acuzaţiile formulate în plângerea penală:
– lipsa calităţii legale a Comitetului Executiv, începând din martie 2014 până în ziua de astăzi, ceea ce face ca toate hotărârile acestui for, inclusiv aprobarea unor cheltuieli de zeci de milioane de euro, să fie ilegale.
Instanţele de judecată au declarat în 2015 ilegală, prin sentinţă definitivă, componenţa Comitetului Executiv al FRF, astfel că, în faţa statului român, conducerea federaţiei este aceeaşi din 2011 (cu Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, răposatul Sorin Ţerbea etc).
Numai că, din 2014 până în prezent, deciziile au fost validate de un cu totul alt Comitet Executiv, ai cărui membri n-aveau drept de semnătură pentru că instanţele l-au declarat nevalid.
În noul Comitet Executiv, cel patronat de Burleanu, se regăsea Auraş Braşoveanu, condamnat penal definitiv, dar fidel al tânărului preşedinte care clama reinstaurarea meritocraţiei, profesionalizarea instituţiei şi eliminarea ilegalităţilor de pe vremea lui Mircea Sandu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.