DNA ERA GATA SA PUNA CATUSE SI UNUI EPISCOP…

DNA ERA GATA SA PUNA CATUSE SI UNUI EPISCOP…

0 746
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea. Acuzaţiile care i se aduc sunt de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu(?!).Episcopul Virgil Bercea,o personalitate deosebit de respectabila in Ardeal a fost trimis în judecată în dosarul în care este anchetat şi Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş, edilul fiind deja în arest de ieri.
Se pare că Virgil Bercea ar fi semnat încheierea unui contract de parteneriat între Episcopia Greco-Catolică şi firma controlată de primarul Beiuşului, prin care aceasta închiria un imobil din proprietatea Episcopiei. În acest fel, Episcopia nu mai plătea impozit pentru nu mai puţin de 51 de clădiri din Beiuş, suma de care aceasta a fost scutită fiind de peste 330.000 de lei. Semnătura Episcopului Bercea apare pe respectivul contract din partea proprietarului, in calitate de conducător al instituţiei pe care o reprezenta. Inalt Prea Sfintitul, uns Episcop de insasi Papa Ioan Paul al II-lea, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul (adica pentru Episcopie…).
Dosarul se află în cameră preliminară, fiind fixat termen pentru verificarea măsurilor preventive pentru azi, 11 martie, iar termenul pentru verificarea cererilor şi excepţiilor în cameră preliminară este fixat la data de 2 aprilie”, a precizat judecătoarea Claudia Rus, purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel Oradea. „Episcopia Greco-Catolică de Oradea aşteaptă o inştiinţare oficială din partea autorităţilor pentru a vedea exact capetele de acuzare aduse reprezentanţilor Episcopiei pentru a putea informa opinia publică mai în detaliu”, se arată în comunicatul transmis de Episcopia Greco-Catolică.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.