DNA a tulburat apele in retelele Tetkron

DNA a tulburat apele in retelele Tetkron

0 551

12.000 de clienti ai Tetkron risca sa ramana fara apa calda iar o decizie din partea societatii este foarte greu de luat! Tetkron are mai multe facturi restante in valoare de de 10,5 milioane lei catre societatea care furnizeaza energia termica iar aceasta a amenintat cu sistarea agentului termic catre societatea patronata de Consiliul Local

12.000 de clienti ai Tetkron risca sa ramana fara apa calda iar o decizie din partea societatii este foarte greu de luat! Tetkron are mai multe facturi restante in valoare de de 10,5 milioane lei catre societatea care furnizeaza energia termica iar aceasta a amenintat cu sistarea agentului termic catre societatea patronata de Consiliul Local. Dificultatile financiare sunt complicate si de ancheta DNA, care a facut ca intalnirea intre conducerile celor 3 societati de ieri dimineata de la sediul Tetkron sa fie amanata pentru miercuri.
Unii dintre cei care au putere de decizie la Tetkron sunt citati in dosarul instrumentat de DNA Brasov si nu pot lua legatura cu anumite persoane, motiv pentru care rezolvarea problemei pare destul de complicata. Tocmai din acest motiv, sedinta de ieri a fost amanata pentru miercuri, la ora 11:00, cand se spera sa se stie exact cine se poate intalni cu cine si ce decizii pot fi luate.
Tetkron nu a platit datoriile catre furnizorul de agent termic care a acumulat la randul sau datorii catre furnizorul de gaz. Acesta din urma propusese o intalnire intre reprezentantii celor trei societati pentru ca a gasi o iesire din impas. Desi conducerea executiva a Tetkron dadea asigurari ca aceasta situatie s-a repetat in fiecare an si s-a rezolvat din mers, se pare ca de aceasta data lucrurile sunt mult mai serioase. A constatat asta Adunarea generala a Asociatilor Tetkron, formata din consilieri locali, intrunita ieri, si care se va reuni din nou miercuri. Atunci se spera ca se va cunoaste cine are interdictie sa se intalneasca cu alte persoane si se vor aranja lucrurile in asa fel incat sa se gaseasca o solutie pe baza careia Tetkron sa faca o propunere la intalnirea cu cei doi furnizori.
Potrivit unei informari transmise Consiliului Local si Primariei Brasov de catre conducerea Tetkron, in luna iulie, societatea comerciala de furnizare a agentului termic in sistem centralizat a fost somata de furnizorul de energie ca plateasca suma de 10,5 milioane lei, reprezentind contravaloarea facturilor emise si neachitate, plus penalitatile aferente. CL Bv 5
La rindul sau, societatea furnizoare de energie termica a fost si ea somata de furnizorul de gaz sa isi plateasca restantele acumulate pentru furnizarea de gaze naturale. Este vorba despre o restanta de 4,880 milioane lei, scadenta la data 30 iunie 2015 si o suma de 4,513 milioane lei, scandenta la data de 30 iulie 2015, pentru care furnizorul de gaz a atentionat ca va aplica masura de limitare sau sistare a furnizarii gazelor naturale.
La 31 iulie, furnizorul de gaz avertiza societatea care furnizeaza energie termica asupra fapptului ca la inceputul lunii august va fi emisa si factura de consum pentru luna iulie 2015, estimata la o valoare de aproximativ 4,45 milioane lei. Cum termenul impus de furnizorul de gaz pentru o intalnire trilaterala era 10 august 2015, ora 10:00, Tetkron a convocat o sedinta a Consiliului de Administratie.
Trei dintre membri CA sunt insa sub control judiciar, astfel ca sedinta a fost amanata pentru miercuri, 12 august.
Directorul Sorin Mateciuc a refuzat sa ofere informatii despre intalnirea de la sediul Tetkron si s-a rezumat sa trimita un comunicat de presa laconic si optimist.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.