DNA a prins un peste mare, Silviu Bian – presedintele ANOFM!

DNA a prins un peste mare,
Silviu Bian – presedintele ANOFM!

0 95

La DNA Brasov se intampla minuni?! Dupa ce brasovenii si-au trecut in palmares un sef de servicu descentralizat, Ionel Spataru – OPC, au trecut si la nivel national. Secretarul de stat Siliviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a fost adus sambata seara de brasoveni, pentru audiere, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a fost prins primind 80.000 de lei de la o persoana. In jurul orei, 20.40, anchetatorii anticoruptie au ajuns cu Bian la sediul directiei.
Potrivit unor surse judiciare, Silviu Bian a fost prins in flagrant cand primea suma de aproximativ 80.000 de lei, iar banii ar fi fost ceruti si primiti de la angajati ai AJOFM Brasov. Silviu Bian a solicitat sume de bani de la angajati din teritoriu ai Agentiei pe care o conduce pentru a nu fi disponibilizati. Ancheta DNA vizeaza si eventuale alte cazuri similare, produse la nivelul unor agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca.
Silviu Bian este secretar de stat si membru PDL. El face parte din conducerea organizatiei Alba a partidului, din luna februarie a acestui an fiind vicepresedinte al filialei judetene.
Avocatul Cristian Ene, care il reprezinta pe oficialul ANOFM), a ajuns la DNA, a confirmat jurnalistilor ca a fost solicitat de clientul sau Silviu Bian, adus de anchetatori de la Brasov.
La cateva ore de la flagrant, duminica dimineata, procurorii DNA au dispus retinerea lui Silviu Bian pe o perioada de 24 de ore, el urmand a fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile. Bian a primit 22.000 de euro si 19.000 de lei de la functionari ai ANOFM si in septembrie.

Ce spune DNA
DNA, asa cum a promis a declarat ca: „In data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM. Banii au fost pretinsi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si destinate dezvoltarii resurselor umane, reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile functionarilor respectivi pe luna august 2011”.
In mod similar, la data de 15 octombrie 2011, in acelasi scop, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiasi functionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie 2011.
Conducerea Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov dupa mai multe ore in care nu a putut fi contactata, a declarat ca nu comenteaza nimic. Intr-un comunicat, semnat de Sandor Mihaly Romer Ambrus (intamplator fiul subprefetului in functie nominalizat si sustinut de catre UDMR), directorul AJOFM Brasov, declara ca nu a fost in localitate. „Mentionam ca evenimentele prezentate in presa nu au avut loc la sediu AJOFM Brasov si faptul ca nu sint preconizare disponibilizari in cadrul institutiei in perioada urmatoare” a mai spus directorul Sandor Mihaly Romer Ambrus.

Punctul de vedere oficial (Guvern)
Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) este seful unei institutii care functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii.
Purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii, Ioana Santa, a declarat sambata ca exista suspiciuni legate de faptul ca presedintele ANOFM, Silviu Bian, ar fi mentinut in functie anumiti subalterni de la agentiile judete de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani.
” Exista suspiciuni potrivit carora domnul presedinte Silviu Bian ar fi mentinut in functii anumite persoane de la agentiile de ocupare, cerand in schimb anumite sume de bani. Sunt doar suspiciuni, anchetatorii trebuie lasati sa-si faca treaba „, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant de la Ministerul Muncii.
Ioana Santa a mai spus ca in cele trei saptamani de cand Sulfina Barbu a fost numita in functia de ministru al Muncii, nu a primit nicio sesizare privind posibile acte de coruptie comise de presedintele ANOFM si secretar de stat, Silviu Bian.

Primul secretar de stat PDL-ist cu 29 zile arest
Tribunalul Bucuresti a admis, duminica seara, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a presedintelui Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian, acuzat de luare de mita in forma continuata de la subalterni ai sai pe care ar fi urmat sa ii mentina in functii in schimbul banilor primiti, anunta Agerpres. Sedinta de judecata de duminica seara a fost secreta. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorii DNA au perchezitionat, duminica, locuinta din Capitala a lui Silviu Bian, de unde au ridicat 1.300 de euro si doua agende. Avocatul lui Silviu Bian, Cristian Ene, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca in urma perchezitiei de la domiciliul clientului sau, din Capitala, au fost ridicati 1.300 de euro, 160 de dolari si doua agende.
Ioana Muntean, purtatotul de cuvant al Guvernului Boc a declarat ca Silviu Bian a fost demis, duminica seara, de premierul Emil Boc din functia de secretar de stat

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.