DNA a început urmărirea penală în tranzacția Cetățuii de pe Dealul Straja

DNA a început urmărirea penală în tranzacția Cetățuii de pe Dealul Straja

0 629
Procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem în cazul tranzacției prin care Cetățuia Brașovului, de pe Dealul Straja, urma să intre în patrimoniul Primăriei, în urma unui contract cu SC Aro Palace SA, patronată de SIF Transilvania.
Potrivit unor surse judicare, procurorii DNA au adus, ieri, la cunoștință conducerii Primăriei, dar și societății Aro faptul că a început urmărirea penală. Anchetatorii spun că nu ar fi în regulă termenii negocierii, dar nici modul prin care  societatea Aro Palace s-a împroprietărit cu monumentul istoric.
 
Cetatuia Brasovului
 
La începutul acestei luni, edilii au anunțat că Primăria va cumpăra cetatea cu 3,3 milioane de euro. Nu da efectiv bani pe ea, ci urma să cedeze mai multe terenuri. 
„Părţile au convenit acum pentru suma de 3,3 milioane de euro, iar din informaţiile pe care le avem, tranzacţia a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al SIF Transilvania.
Urmează ca Adunarea Generală a Acţionarilor să se pronunţe asupra aceste vânzări”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov în data de 1 martie.
Printre terenurile pe care primăria le-ar putea ceda în schimbul cetăţii se numără şi parcarea de Aro Palace aflată chiar în centru oraşului.
 
P.S. urmărirea in rem (expr. lat., „cu privire la faptă”) este o expresie utilizată pentru a indica împrejurarea că o anumită dispoziţie legală se aplică în considerarea faptei comise, influenţând răspunderea penală a tuturor celor care au participat într-o calitate sau alta la comiterea ei. (sursa:newsbv)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.