DN 73 şi anul acesta tot în reparaţii. Şi la mulţi ani...

DN 73 şi anul acesta tot în reparaţii. Şi la mulţi ani încolo, pare-se!

0 121

Pe drumul naţional DN 73, Braşov – Piteşti lucrările vor continua (şi ) anul acesta cu turnarea ultimelor două straturi de asfalt pe tronsonul Cristian-Bran, în conformitate cu precizările constructorului şi ale reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.
Pe raza localităţii Moieciu, lucrările sunt suspendate până în iunie 2020, ca urmare a lucrărilor de introducere a reţelelor de canalizare pe raza localităţii şi vor demara abia după finalizarea acestora.
Anul acesta, ar urma să fie reabilitată şi trecerea la nivel cu calea ferată de la Râşnov şi să se intre pe tronsonul de la ieşirea din judeţ, din zona Fundata, unde sunt necesare mai multe consolidări ale şoselei.

În conformitate cu precizările reprezentanţilor firmei constructoare, cele mai mari probleme pe acest tronson au fost cauzate de faptul că pe kilometri întregi au fost necesare lucrări suplimentare de săpătură pentru stabilizarea solului, astfel încât fundaţia drumului să fie trainică. Constructorul lucrează totuşi şi pe parcursul sezonului rece. Astfel, în prezent, se lucrează la rosturile de dilataţie ale unui pod de pe raza oraşului Râşnov.

La rândul său Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susţine că termenul estimat de constructor pentru finalizarea execuţiei lucrărilor de modernizare, este al treilea trimestru din 2021
Stadiul proiectului înregistrat la finalul lui octombrie fiind de 41%. De asemenea, plăţile către constructor sunt efectuate la zi, după cum a mai spus şeful Transporturilor într-un răspuns la o întrebare a deputatului PNL de Argeş Dănuţ Bica.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.