Dlui Liviu Dragnea ii este dor de comunism. Consecintele unui proiect anticonstitutional...

Dlui Liviu Dragnea ii este dor de comunism. Consecintele unui proiect anticonstitutional !.

0 538

Romania a fost socata zilele trecute cind a fost publicat proiectul de lege a dlui Dragnea privind interzicerea „defaimarii sociale”(!!). Conform proiectului, o persoana care prin cuvint ori in scris „defaimeaza”(!?) o persoana fizica este pasibil de amenda intre 1000 si 30.000 de lei. iar  mass media cu o amenda intre 2000 si 60.000 de lei.
Defaimatorii am putea fi oricare dintre noi, cei care am exprima o opinie privind un grup social pe care un membru al acestui grup o socoteste „defaimatoare”.  Un proiect anticonstitutional Persoanele pretins ofensate nu au nimic mai mult de a face decit sa depuna o plingere la judecatorie si sa pretinda daune morale.De unde vine acest proiect de lege si care sunt originile lui ideologice? Caci nu se conformeaza cu traditiile si experientele noastre istorice,este un afront la adresa victimelor comunismului, a miilor de condamnati care au murit in lagarele de concentrare, si au suferit pe vremea totalitarismului.
Omul acesta,Liviu Dragnea ot Teleorman n-a fost bănuit niciodată că a pierdut timpul prin biblioteci, Dar repetă, fără să vrea, scene halucinante din romanele care prezentau metaforic viaţa în societăţile totalitare, cum sînt celebrele cărţi „1984” şi „Ferma animalelor” ale lui George Orwell în care libertatea oamenilor se limita la respectarea legilor aberante care îngrădeau orice libertate! dragnea brasov1
Apropo de biblioteci :
omul s-a dat rau in pepeni cand s-a apucat  el sa „faca”, in numele Guvernului,un fel de „proiect”de REFORMA ADMINISTRATIV-TERITORIALA a tarii ! A facut intalniri, simpozioane,mese rotunde,sedintze… a fost si in Polonia sa afle cum sta treaba acolo cu voevodatele,si s-a bagat in vorba , ca Gheorghe-n tirg cand vinde oaia… De cand s-adecis ca il va trăda pe Ponta, probabil în schimbul achitării, Liviu Dragnea a început să practice „politica frumoasă şi dulce”, a înţelegerii între adversari, a păcii mondiale, însă o facea atît de lamentabil încît ai mereu impresia că e o prostituată care condamnă sexul liber!.
Proiectul de lege înaintat  exact înaintea începerii procesului în apel pe care-l are la ÎCCJ, arată că omul nostru este liniştit sau că are garanţia că totul se va termina cu bine, din moment ce, în astfel de momente, îi trec prin cap astfel de trăsnăi, cum este această „Lege împotriva defăimării sociale”, care vine la doar cîteva luni de cînd a fost promovată  o alta aberatie: „Legea 217/2015 antilegionară”!!
Dl Dragnea ne informeaza ca proiectul dinsului este primul de acest gen din Europa.Este rusinos ca acest proiect unic in Europa sa „apara” in Romania, una din tarile cele mai rau afectate de comunism. Este un proiect de lege inspirat de ideologia totalitara promovata de intelectuali occidentali,speriati de democratia dialogului si a confruntarii de idei , care nu au suferit nici odata persecutia ori suprimarea drepturilor lor din partea autoritatii politice.
Dl Dragnea se joaca cu focul. Daca compromite PSD-ul, e treaba lui si a lor, dar Romania nu are nevoie de o astfel de lege. Pentru dl Dragnea cuvintul este… o arma de distrugere in masa care trebuie confiscat de la oameni.
Dl Dragnea doreste omogeneitate intelectuala.(!!) Noi nu o vrem, dorim sa raminem oameni liberi care gandesc liber si se exprima liber, in limitele bunului simt si al moralitatii publice. Romania si Europa se confrunta cu probleme mult mai serioase decit preocuparile sa ne abroge libertatea cuvintului.GHILOTINA STILOU
De citeva decenii suntem martori eroziunii lente a libertatii cuvintului in Europa si Canada si,uneori, chiar in Statele Unite, tara cuvantului liber, unde libertatea cuvintului uneori se intampla sa fie restrinsa in numele unei false corectitudini politice.
Deci si in America pot aparea sincope in promovarea unei gandiri constructive si a  libertatii robuste a cuvintului,de dragul unor absurde „drepturi” ale individului ,ce accelereaza intr-o directie opusa. Pina recent se vorbea de „hate speech”, adica „discursul urii„, si se cerea ca el sa fie interzis.
In ultimii ani se vorbeste de interzicerea si a unei alte forme de exprimare prin cuvint, asa numita „biased speech”, adica „discursul partinitor”. Prin discurs „partinitor” se intelege orice prezentare care cauta sa convinga ascultatorul ca pozitia celui care prezinta un punct de vedere diferit, este mai buna decit alternativa.
Cum e de la sine inteles, standardul libertatii cuvintului continua astfel sa scada. E de la sine inteles ca „racirea”/aplatizarea libertatii cuvintului nu e un lucru bun pentru promovarea democratiei , ori statul de drept. Victimele sunt multe iar impactul de lunga durata. Legile de tipul Dragnea si Alexandru Florian, primul un individ vizibil nedus prin biblioteci, fasoneaza o cultura a inhibitiei cognitive, a timiditatii intelectuale, a diminuarii personalitatii umane.
Ori fara o libertate robusta si nuantata de exprimare, dialogul social si politic al comunitatii se stinge, oamenii devin supra sensitivi si poate asta ar fi cel mai mare dezastru. Mai ales pentru generatia tanara.(Marx K.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.