Distrugeri primariale de toamna

Distrugeri primariale de toamna

0 246

Pentru ca tot este toamna si apoi va veni iarna, anotimp cu arbori desfrunziti si care arata trist fara frunze, primarialii brasoveni s-au gandit sa indeparteze neplacutul aspect, spre inveselirea sufletelor simple si nevinovate (?!?) ale cetatenilor urbei.
Astfel, nici nu au apucat castanele sa cada toate, ca niste voinici, cu drujbe in loc de palose si sabii, s-au pus pe doboret castanii de pe 15 Noiembrie, chielind una dintre principalele artere rutiere ale orasului.
Cica acesti castani – de fapt taieri de arbori s-au facut, mai mult sau mai putin masiv si in alte zone ale Brasovului – ar fi fost bolnavi. Hai sa mai fim si seriosi; unde s-a mai vazut sa se imbolnaveasca sumedenie de arbori asa, intr-un lung sir, fara sa fie exceptat si ocolit niciunul?
Pe mine ma izbeste gandul ca cineva, acolo, de pe la varful Primariei, avea nevoie de lemn ca sa-si puna sindrila pe vreo noua vila, sau si-a proptit camin englezesc in vreo camera, ca sa-i dea iz romantic pentru clipe de taina, sau pur si simplu are nevoie de bani de-un sprit sau doua, cu amicii, si nevasta-l tine din scurt cu bugetul, altfel nu vad rostul actiunii. Am locuit pe fostul bulevard Lenin, actualul 15 noiembrie, vreo 25 de ani, dar nu am pomenit sa se taie toti copacii deodata. Se mai ciopartea cate unul, grav ranit de accidente sau boli, dar era imediat inlocuit cu un puiete. Dar nu se petrecut niciodata crima de acuma.
Si sa vedeti, stimati cititori, cum vor apare, in locul arborilor doborati de prostia omeneasca, frumoasele parcari scripcariene, ca are si omul nevoie de un ban de buzunar.
Nu neg necesitatea locurilor de parcare in Brasov. Dar prea s-a dat iama prin spatiile verzi, in loc sa se gaseasca o solutie care sa nu atenteze la natura, ca poate si pe ea o doare, si intr-o zi va da replica, a carei inceput este foarte aproape.
Insa nici amenajarea prin distrugere, doar pentru mimarea grijei fata de cetateni, nu este ceva in regula. Cu totii am fost si suntem martorii unei asemenea actiuni, prostii laudand-o chiar, dar viitorul se arata de culoarea asfaltului.
In asemenea conditii trebuie sa impunem hotarat glasul ratiunii impotriva unor interese personale sau de clan, asa cum izvorasc acestea din inima Primariei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.