Distrugerea padurilor prin furturi

Distrugerea padurilor prin furturi

0 155

Furturile de lemne din padurile ce se invecineaza cu Sacelele iau amploare. Cu toate ca fondul forestier a avut mult de suferit, si din pricina furturilor, dar si din alte cauze – acestea le vom expune in alt material – jaful continua, iar autoritatile nu pot interveni eficient din cauza numarului mic de angajati si paznici, pe de o parte, dar si a legilor prea blande in aceasta privinta.
Astfel, locuitorii cartierului Garcini din Sacele, cartier locuit im majoritate covarsitoare de tigani, si-au facut o indeletnicire cotidiana de a fura lemne din padurile invecinate si de a le comercializa pe bani frumusei, dar sub pretul pietei. Iar masurile punitive, la indemana autoritatilor, sunt de doi bani speranta.
„Angajatii nostri se confrunta saptamanal cu doua-trei cazuri de furt de lemne, fiind confiscati aproximativ trei-patru metri cubi. Infractorii sunt din cartierul Garcini si actioneaza in grup. Doar o parte dintre ei sunt prinsi, pentru ca fug de la fata locului in momentul surprinderii lor in flagrant. Singurul lucru pe care il putem face este sa le aplicam sanctiunile in conformitate cu legea”, ne-a declarat Radu Farcas, seful Institutului de Cercetare si Amenajari Silvice Sacele.
Si sa mai ai mila cu magraonii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.