„DISTRUCTITIO IN INTEGRUM” = DISTRUGEREA ROMANIEI !!

„DISTRUCTITIO IN INTEGRUM” = DISTRUGEREA ROMANIEI !!

0 500

După 26 de ani de retrocedări ilegale, conform „legilor” antiromanesti pritocite de PNL (Tariceanu) si UDMR (Marko Bela) mare parte din România a ajuns, nu în mâinile adevăraţilor proprietari, ci a unor cercuri de interese bine protejate de instituţiile statului.
Un caz aparte este orașul Oradea, unde retrocedările abuzive au atins cote alarmante. Un oraș cu o ahitectură impresionantă și o atmosferă aparte. Pe strada pietonală mărginită de clădiri splendide, istoricul Mihai Drecin se plimbă cu ochii pierduți și spune șoptit: „Uitați, toate aceste clădiri au fost retrocedate. Din păcate, reacţiile autorităţilor, fie lipsesc cu desăvârșire, fie apar cu întârziere, când aproape nu se mai poate face nimic. Nimic nu mai aparține autorităților locale. Pentru unele imobile există dovezi arhivistice clare, dar sunt multe sub semnul întrebării. Situația nu mai poate continua așa, ar trebui să se instituie la nivelul Arhivelor Statului ce se poate retroceda și ce este solicitat sau a fost deja dat în baza unor documente false. Cele mai multe solicitări de retrocedare au aparținut de-a lungul anilor cultelor religioase”, explică istoricul. TARICEANU&BASESCU
Această indiferență a statului român se traduce la Oradea prin 11 școli și licee și alte câteva clădiri emblematice pentru oraș pierdute: filarmonica, un muzeu, spitale și alte instituții publice.
Cum e posibil
?
Dar ce-l revoltă cel mai mult pe profesorul Drecin este retrocedarea Policlinicii Mari, fost Palat de Finanțe în Imperiul Habsburgic și spital ambulatoriu până la începutul procesului de retrocedare. Imaginați-vă ca este cea mai mare și frumoasă clădire din propriul oraș,clădirea monumentală ce domină centrul Oradei. Imaginați-vă apoi paragina în care a ajuns. Ferestrele grandioase sunt acum oarbe, tencuiala se prăbușește, iar accesul în clădire nu e permis din cauza ruinelor periculoase.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.