Distributia iPhone in Europa – impartita intre Vodafone si France Telecom

Distributia iPhone in Europa – impartita intre Vodafone si France Telecom

0 62

iPhone a patruns in trei mari puteri de pe continent: Germania, Franta si Marea Britanie.
Vodafone incearca din rasputeri sa monopolizeze piata telefoanelor si a anuntat deja, in acest sens, ca a semnat un acord cu Apple pentru distribuirea iPhone in zece tari pana la sfarsitul anului. Cinci dintre ele sunt europene: Grecia, Italia, Portugalia, Republica Ceha si Turcia, dupa cum informeaza postalul de stiri hotnews.
Orange, din grupul France Telecom, adversar direct la lui Vodafone, s-a grabit sa contracareze aceasta lovitura de marketing prin inceperea negocierilor cu Apple pentru distribuuire telefonului in Spania si Portugalia.
„Suntem in discutii si pentru alte tari in afara de cele doua (…). Contractul semnat de noi cu Apple anul trecut prevedea aceasta faza de expansiune la un anumit numar de tari in care Orange este prezenta”, declara Gervais Pellissier, director financiar la France Telecom, citat de aceeasi sursa.
Romania nu este inca vizata pentru lansarea telefonului iPhone, iar CEO-ulde la Orange Romania, Richard Moat, nu si-a exprimat vreo dorinta in acest sens.
Richard Moat, CEO al Orange Romania, declara marti ca operatorul nu si-a luat niciodata angajamentul de a aduce iPhone in Romania. El a spus ca probabil sunt cateva mii de romani care utilizeaza deja iPhone in reteaua Orange, insa despre venirea oficiala nu se stie nimic oficial.
iPhone e comercializat in Romania de prin toamna anului trecut, iar in prezent costa in medie circa 1.800 de lei decodat, insa preturile variaza in functie de sursa intre 1.500 si 2.100 lei. iPhone a fost lansat in iunie 2007 in SUA.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.