Disputele pe spitalul „Marzescu” continua

Disputele pe spitalul „Marzescu” continua

0 213

Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a transmis ieri o scrisoare ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David (PNL), solicitand un control al ministererului care sa verifice activitatea Consiliului Local. Asta, dupa ce demersurile pentru vanzarea Spitalului Marzescu au fost amanate de catre executivul judetean, pana la solutionarea litigiului intentat pe aceasta tema de catre Primaria Brasov.


Cancescu il informeaza pe ministrul Cristian David despre faptul ca „in ultima perioada, Consiliul Judetean Brasov a fost tinta unor atacuri permanente din partea municipalitatii, care au culminat cu acuzele grave din sedinta de Consiliu Local din 28 mai, referitoare la intentia noastra de a realiza un spital clinic judetean modern, afirmandu-se ca acest demers reprezinta o afacere privata cu firme private, fara a avea in vedere interesul cetatenilor”.


Demersul lui Cancescu survine deciziei CL Brasov de a revoca actul prin care s-a facut donatia terenului aferent Spitalului Marzescu catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de a-l prelua in patrimoniu. La o zi distanta, forului deliberativ judetean a hotarat vanzarea obiectivului imobiliar si realizarea caietului de sarcini aferent licitatiei.


Canscescu spune ca „aceste atacuri aduc o grava atingere a imaginii Consiliului Judetean Brasov”, iar demersurile privind realizarea acestui obiectiv s-au realizat in conditii de „deplina transparenta”


„Proiectul a fost si este sustinut de guvernul spaniol, ambasadorul acestei tari participand la inaugurarea lucrarilor pentru realizarea constructiei spitalului. Pentru a elimina orice urma de dubii in ceea ce priveste legalitatea demersului Consiliului Judetean Brasov, va rugam sa dispuneti efectuarea, de catre Corpul de control din subordine a unor verificari punctuale privind transparenta si respectarea procedurilor legale privind realizarea spitalului. Va rugam sa verificati, sub aspectul legalitatii si transparentei, demersurile Consiliului Local Brasov in ceea ce priveste reorganizarea CET Brasov si activitatea desfasurata de SC RIAL SRL Brasov, societate comerciala sub autoritatea Consiliului Local Brasov, avand in vedere ca in aceeasi sedinta de Consiliu Local s-au adus acuzatii referitoare la activitatea acestor societatii comerciale”, se zmentioneaza in scrisoarea presedintelui CJ.


Totodata, Cancescu, intr-o conferinta de presa, a afirmat ca a solicitat sprijinul ministrului Internelor si Reformei Administrative, avand in vedere ca nu crede ca prefectul Aurelian Danu (provenit din randul PD) s-a decolorat politic dupa ce a devenit inalt functionar public. Cancescu? a mentionat si ca hotararea Consiliului Local in cauza este nelegala, deoarece a fost adoptata cu 14 voturi. „Ar fi trebuit sa aiba minim 18 voturi pentru adoptare, fiind vorba despre patrimoniu si legea obliga votul a doua treimi din numarul consilierilor locali in functie”, a mai precizat Cancescu.


?


Cancescu a devenit totusi mai conciliant, solicitand Primariei sa puna la dispozitie un alt teren, care sa aiba minim 5 ha, pentru construirea spitalului preconizat sa fie realizat la Harman si s-a aratat mirat de propunerea privind organizarea unui referendum local privind locatia oportuna pentru unitatea medicala: „Este o bazaconie sa intrebi lumea unde sa realizezi o constructie! Asta se face in functie de oportunitate si analiza specialistilor. Dar poate unii au invatat ceva de la referendumul pentru demiterea presedintelui”.


?


Primaria va face investitii la Spitalul Marzescu


Liderul PD Brasov, primarul George Scripcaru a sustinut, tot ieri, in replica ca „nu este nici o problema daca vor fi controale, fiindca au mai fost si nu s-a intamplat nimic. Totul este in ordine”.


Scripcaru a afirmat ca in ultimele zile a fost contactat de numeroase cadre medicale care au declarat ca sustin demersurile municipalitatii. „Am intrebat si eu medicii pe care ii cunosc si ei mi-au spus cu totul altceva decat s-a afirmat pana acum. Eu vreau un spital la standarde europene, pentru ca municipiul Brasov este principalul beneficiar al activitatii medicale in oras. Anunt public ca nu se va vinde nici un spital care are clauza de retroversiune. Daca am noroc, o sa va prezint stenogramele de acum trei ani, cand consilierii liberali Paul Becheanu si Sorin Gulea i-au desfiintat pe spaniolii de la Ibadessa. Dintr-o data, ei au uitat aceste lucruri”, a spus primarul. El a sutinut ca municipalitatea va putea sustine toate investitiile necesare pentru a moderniza Spitalul Marzescu.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.