Disputele dintre revolutionarii brasoveni continua – contestatii si dispute pentru brevete si...

Disputele dintre revolutionarii brasoveni continua – contestatii si dispute pentru brevete si bani

0 579

Lista cu luptatorii reclamati ca impostori de la Brasov, amanata initial, a trecut de Comisia Parlamentara desemnata sa stabileasca luptatorii cu rol determinant si pe cei cu merite deosebite. Doar presedintele Klaus Iohannis i-ar mai putea impiedica pe falsii revolutionari sa incaseze dintr-un foc 25.000 de lei si sa-si asigure venituri lunare de 4.000 de lei

Lista cu luptatorii reclamati ca impostori de la Brasov, amanata initial, a trecut de Comisia Parlamentara desemnata sa stabileasca luptatorii cu rol determinant si pe cei cu merite deosebite. Doar presedintele Klaus Iohannis i-ar mai putea impiedica pe falsii revolutionari sa incaseze dintr-un foc 25.000 de lei si sa-si asigure venituri lunare de 4.000 de lei.
Ioan Demi, presedintele Asociatiei Brasov 21 Decembrie 1989, ii acuza pe membrii Comisiei ca nu au verificat dosarele contestate si isi pune ultima speranta de a indrepta lucrurile in presedintele Iohannis. Daca seful statului va promulga lista, Demi este decis sa ii actioneze in instanta pe toti cei pe care ii considera impostori.Ioan Demi b
„Parerea mea este ca aceste dosare nu au fost verificate de catre comisia parlamentara – n-aveau ei cum sa verifice 45 de dosare si sa se ocupe numai de Brasov”, crede Ioan Demi, presedinte Asociatia 21 Decembrie Brasov. Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa, unul din membrii comisiei parlamentare, afirma ca dosarele au fost analizate cu atentie.
„Eu, in toate cazurile in care cunosteam despre cine este vorba, ca sa nu se spuna ca fac partizanat pentru o persoana sau alta, m-am abtinut” dezvaluie Popa.
Presedintele Asociatiei 21 Decembrie spune ca ultima speranta pentru ca impostorii sa nu devina luptatori cu rol determinant este ca presedintele Iohannis sa nu promulge lista. In caz contrar, Demi spune ca va fi obligat sa-i actioneze in instanta pe toti beneficiarii pe nedrept.
Miza este una extraordinar de mare. In primul rand, luptatorii cu rol determinant vor primi atat banii acordati celor cu acest titlu, cat si cei pentru luptatorii cu merite deosebite, astfel ca vor ajunge la aproximativ 4.000 de lei lunar. Mai mult, vor incasa si banii acordati luptatorilor cu rol determinant de la 1 ianuarie pana acum, adica peste 25.000 de lei de persoana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.