Disponibilizatii trebuie sa mearga la cursuri de formare profesionala

Disponibilizatii trebuie sa mearga la cursuri de formare profesionala

0 114

Persoanele care au fost disponibilizate in baza Ordonantei 16 si care in perioada cand beneficiaza de protectie sociala nu participa la cursurile de formare profesionala organizate de agentiile in domeniu nu vor mai beneficia de veniturile de completare, a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. De asemenea, in cazul in care acestea refuza un loc de munca, venitul de completare se anuleaza.


Potrivit ministrului, Ordonanta 16 modifica unele prevederi ale Ordonantei 8, in sensul ca incurajeaza ca persoana disponibilizata sa fie activa in cautarea unui loc de munca. „In aceasta perioada, a lunilor in care se gaseste in plata venitului de completare, trebuie sa se prezinte la agentiile locale de ocupare si formare profesionala si sa participe la cursuri de formare profesionala in mod obligatoriu. Daca nu se prezinta din motive de el cunoscute i se suspenda plata venitului de completare, iar daca i-a fost gasit un loc de munca pe masura pregatiri lui profesionala si nu se duce, refuza neintemeiat, atunci se anuleaza venitul de completare”, a declarat Barbu.


Ministrul Muncii a mai spus ca termenul de aplicare a Ordonantei 16, care stabileste o serie de facilitati pentru personalul disponibilizat, a fost prelungit pana la 31 decembrie 2008 in cazul societatilor si companiilor unde mai au loc restructurari, respectiv pana la 31 decembrie 2010 in cazul Companiei Nationale a Huilei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.