Disponibilizarile de la Tractorul si Rulmentul cresc rata somajului la Brasov

Disponibilizarile de la Tractorul si Rulmentul cresc rata somajului la Brasov

0 211

Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a finalizat preluarea celor 3.900 de dosare a disponibilizatilor de la Tractorul (1800) si Rulmentul (2100), acestia urmand a intra in plata ajutorului de somaj dupa 15 iunie.


Disponibilizarile de la cele doua societati brasovene au ridicat rata de somaj a judetului la 5,39%, Brasovul ocupand locul 6 pe tara, cu 13.411 persoane inregistrate la AJOFM.


Ajutorul de somaj pentru cei disponibilizati la sfarsitul lui aprilie se calculeaza in functie de salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, care a fost stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, intre 484 lei si 918 lei pentru salariatii de la Rulmentul si 571-918 lei pentru salariatii de la Tractorul.


?


AJOFM Brasov doreste sa vina in ajutorul disponibilizatilor prin desfasurarea unor actiuni, cum ar fi: organizarea de preselectii pentru toti angajatorii care solicita si ofera locuri de munca, activitati de control pentru a depista noi locuri de munca si a le oferi celor interesati, asigurarea de consiliere, formare profesionala si orientare in cariera persoanelor ce isi cauta un loc de munca.


Dupa expirarea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj, persoanele disponibilizate se pot inregistra in evidenta AJOFM ca persoane in cautarea unui loc de munca, intocmindu-se un nou dosar. In acest fel, vor putea beneficia, in mod gratuit, de toate serviciile oferite de agentie.


Pana la mijlocul lunii august, firma selectata de AVAS trebuie sa incheie lichidarea voluntara a societatii Tractorul, iar cei care vor cumpara fluxurile viabile au obligativitatea angajarii cu prioritate a salariatilor disponibilizati, conform protocolului incheiat la AVAS.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.