Disponibilizari masive la ICA Ghimbav

Disponibilizari masive la ICA Ghimbav

0 176

Valurile de disponibilizari din Brasov sunt departe de a se fi linistit. O noua fabrica a anuntat, saptamana aceasta, ca va concedia mare parte din angajatii sai.
Intreprinderea de Constructii Aeronautice (ICA) Ghimbav a hotarat disponibilizarea a circa 115 angajati, ceea ce reprezinta 80% din personal, masura fiind luata din cauza lipsei de comenzi si a imposibilitatii sustinerii financiare a societatii.
Angajatii vor primi preavizele pana la sfarsitul lunii iunie, urmand ca in luna august sa paraseasca fabrica, potrivit liderului de sindicat de pe platforma IAR Ghimbav, Suba Arpad.
„Astazi (n.r. – 11 iunie 2009) s-a decis disponibilizarea a maximum 115 persoane. Ei vor primi preavizele in 25-26 iunie si vor pleca undeva in cursul lunii august. Vor mai ramane in societate circa 30 de persoane”, a declarat Suba, citat de MEDIAFAX.
Se pare ca angajatii nu au mai primit nici un ban inca din luna martie, motiv pentru care acestia au pichetat Prefectura si Primaria Brasov in mai multe randuri sperand sa primeasca un autor din partea autoritatilor locale.
Angajatii se tem ca daca isi vor pierde locul de munca va fi greu sa-si gaseasca un alt loc de munca, deoarece majoritatea au peste 45 de ani.
ICA Ghimbav a fost parte a IAR Ghimbav pana in 2004, cand a devenit societate de sine statatoare controlata de AVAS, care detine 64% din actiuni. Societatea se afla pe lista AVAS a societatilor care urmeaza sa fie privatizate.
O restructurare de personal care face cat o lichidare: la Constructii Aeronautice Ghimbav, vor mai ramane circa 30 dintre cei 140 de angajati.
Nici in cadrul celeilalte societati, lucrurile nu sunt mai roz. Desi este singura fabrica de profil din Romania, IAR Ghimbav, este pe cale sa se destrame si ea din cauza indiferentei Guvernului Romaniei. Societatea va fi nevoita sa restructureze 90% din actualul personal de 860 de persoane. Prima transa cuprinde 350 de angajati, care vor pleca cat de curand, iar cea de-a doua transa, relativ egala, de la 1 aprilie 2010.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.