Disparitia civilizatiei umane in 2012? (III)

Disparitia civilizatiei umane in 2012? (III)

0 217

Iata, in sfarsit, si alte cateva cauze care ar putea duce la disparitia omului de pe Terra.
Galaxia Pitica Sagetator se credea, pana de curand, ca este cea mai apropiata galaxie de Calea Lactee, la o distanta de doar 70.000 de ani lumina. Studii recente au aratat insa ca aceasta galaxie mica a fost „devorata” incetul cu incetul de Calea Lactee si s-ar afla acum la sfarsitul vietii. Adeptii teoriei sfarsitului lumii in 2012 cred ca sistemul nostru solar va fi „vizitat” de ramasite ale acestei galaxii.
Una dintre putinele catastrofe care nu au legatura cu calendarul maias este eruptia unui supervulcan, eveniment „prezis” pentru fatala data de 21 decembrie 2012.
Ultimul eveniment galactic periculos ar putea fi o emisie puternica de radiatii gama care ar distruge stratul de ozon si asa „gaurit” de poluare, care ar produce o extinctie in masa. Desi in Calea Lactee exista puþine posibile surse, in jur de 30 de milioane, de radiatii gama, oamenii de stiinta banuiesc ca o asemenea expunere la o explozie de radiatii gama s-a produs deja in urma cu 450 milioane de ani, la sfarsitul perioadei Ordovicianului. Un paleontolog de la Universitatea Kansas a aratat ca o supernova la doar 500 de ani lumina ar putea duce la distrugerea a 50% din stratul de ozon al Pamantului.
Iar daca vom supravieþui acestor potentiale catastrofe cosmice si terestre, nu trebuie sa uitam de incalzirea globala, de eventuale razboaie nucleare si, bineinteles, de Large Hadron Colider.
Pana in 2012 ar fi totusi cazul sa incercam mai multa intelegere si mai putina poluare, poate ne va ajuta si mama Natura cu fiul ei Cosmos sa supravietuim.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.