Disparitia civilizatiei umane in 2012? (II)

Disparitia civilizatiei umane in 2012? (II)

0 179

Alinierea Galactica este o alta teorie la moda. Mai precis este vorba de parcurgerea sistemului solar a planului ecuatorial galactic, rezultand astfel alinierea Soarelui cu Pamantul si centrul Galaxiei. Este adevarat ca sistemul nostru solar trece regulat prin planul ecuatorial al galaxiei. Aceasta trecere dureaza circa 36 de ani terrani. Ea inceput in 1978 si se va termina in 2017. Trecerea exacta prin centrul ecuatorial al galaxiei s-a facut insa pe 7 mai 1998.
Inversarea polilor este si ea o teorie relativ mult vehiculata. Ideea este ca axa de rotatie nu a fost intotdeauna cea de astazi ai ca nu va ramane mereu aceeasi, provocand la un moment dat o schimbare fizica a polilor planetei. Cel mai important sustinator al acestei teorii a fost Charles Hapgood. Acesta a afirmat, in doua carti, „The Earth’s Shifting Crust”, care avea prefata scrisa de Albert Einstein, si „Path of the Pole”, ca acumulari de gheata la unul dintre poli ar pute destabiliza axa de rotatie a Pamantului, modificare care poate dura si 5000 de ani. Indiferent de durata insa, fiecare modificare aduce schimbari climatice majore.
Maximul Solar nu este nici el o ipoteza de ignorat. Intamplator sau nu, urmatorul ciclu solar va avea un maxim de activitate in perioada 2011 – 2012, iar maximul solar va fi cel mai puternic din ultimii 400 de ani. S-a dovedit ca petele solare, observate inca de pe vremea lui Galileo Galilei, au o legatura directa cu intensitatea maximului solar din ciclul de 11 ani prin care trece Soarele, iar in 2010 se va inregistra un numar maxim de 160 +/- 25 de pete solare.

(va urma)

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.