Dispari Javră! Javră ordinară!

Dispari Javră! Javră ordinară!

0 612

Oameni buni, dacă vreţi să ieşim, odată din marasm, din mocirla morală pe care a tot adîncit-o cu sîrg, 10 ani, sufocînd şi pervertind instituţii şi caractere, ori deturnînd aspiraţii, nu mai pironiţi ecranele tv pentru a-i vedea imaginea desfigurată de umori, de răutate şi ură a imposturii şi ticăloşiei, Deratizaţi fiecare urmă a trecerii sale nefaste prin vieţile voastre, deschideţi larg ferestrele minţii şi sufletului, aerisiţi, aerisiţi, aerisiţi!

Individul – NOMINA ODIOSA! despre care facem vorbire, cu imens dezgust, cu tristeţea şi neîmpăcarea de a-i fi contemporani, l-au caracterizat exact purtătorii şi aruncătorii de caschete cu însemnele statului , cum nu se putea  mai adevărat: Javră! Javră Ordinară! Unii i-au mai spus şi Canalie Politică…simpatica, ori, pur şi simplu, Canalie!  Între timp,  deja, se putea mîndri că fusese Racolatul, Ciripitorul, Bişniţarul de orice, Milionar al Epocii, cu adevărat de Aur pentru unul ca el, Incendiatorul de Porturi şi Dane, cu mînă lungă şi iute, apoi Oportunistul şi Profitorul ieşit din ” îmbulzeala postdecembristă” şi din grămada de haidamaci care-şi croiau drum spre putere, cu lovituri sub centură şi capete în gură, specialitate de marcă a apucăturilor sale. De aici pînă la desăvîrşirea calităţilor native de şmenar viclean n-a mai fost decît un pas. Unul făcut cu imensitatea gustului parvenirii şi-al setei de putere,  sub privirile prea tîrziu revoltate ale opiniei publice şi ale presei. Cartea de vizită i s-a îmbogăţit constant şi proporţional !
Aşa a devenit Prestidigitatorul Flotei, Colecţionarul de Case din bani nejustificaţi, Ţaţa
Încotrocenită, Bădăranul de Apă Dulce din vremea inundaţiilor catastrofale, Spălătorul de Bani Murdari, Farsorul jurînd strîmb pe Biblie ca pe ”Biblia hazlie” a lui Leo Taxil, Violatorul Constituţiei, Bătăuşul de Copii, Hoţul de telefoane şi de portofele din buzunarele bugetarilor, Jucătorul de alba-neagra cu criza, Maestrul Potlogăriilor cu apostilă şi Inginerul Financiar calificat la locul de muncă, prestînd asiduu, nicidecum pentru ţară ci numai în beneficiu propriu, Interlopul de Cotroceni decorat cu ”Ordinul Mahmudelei”, dar şi ţeparul Mondialilor, Fermierul cu japca şi Spoliatorul terenurilor statului, Rusofob în declaraţii şi Rusofil în afacerile faa main2amigliei, Păcăliciul Cancelariilor europene şi de două ori Suspendatul, Ipocritul de serviciu de azi, devoalîndu-şi isprăvile şi efectele lor, ca tot atîtea autodenunţuri si în sfîrşit… Penalul, aspirantul şi candidatul firesc la titlul  de…viitor Preşedinte de Celulă. În faţa unei asemenea biografii ticalosite, nu ne putem decît resemna şi gîndi că istoria are şi ea rateurile, scăpările… flatulenţele sale… iar el, v-am spus, NOMINA ODIOSA!, e una din cele mai puturoase, mai pestilenţiale şi mai mizere întruchipări ale ei, o otravă capabilă să strice, să infecteze aerul unei ţări şi să o facă de ocară.

Oameni buni, dacă vreţi să ieşim odată din marasm, din mocirla morală pe care a tot adîncit-o cu sîrg 10 ani, sufocînd şi pervertind instituţii şi caractere, ori deturnînd aspiraţii, nu mai pironiţi ecranele tv pentru a-i vedea imaginea desfigurată de umori, de răutate şi ură, imaginea imposturii şi ticăloşiei.

Deratizaţi fiecare urmă a trecerii sale nefaste prin vieţile voastre, deschideţi larg ferestrele minţii şi sufletului, aerisiţi, aerisiţi, aerisiţi!

(I. Viştea)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.