Disparea ștampila – Guvernul a aprobat eliminarea obligativității utilizarii pentru firme!!!

Disparea ștampila – Guvernul a aprobat eliminarea obligativității utilizarii pentru firme!!!

0 463

Iata o noua minune – romanii nu vor mai vedea stampile pe docmente.
Guvernul a decis miercuri eliminarea obligativității ștampilei pentru persoane fizice și juridice de drept privat, informează Biroul de presă al Executivului.
„Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ștampilei atât pe declarațiile, cererile și alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, așa cum sunt definite în Codul civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică, la instituții sau autorități publice, cât și pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entități sau persoane” se arata intr-un comunicat pus la dispozitie de catre Guvernul Romaniei.

Conform AGERPRES, aceasta noua „regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative”, precizează sursa citată. Cu aceasta noua reglementare practic Romania se aseaza in randul celor mai multe state europene, care nu mai folosesc anacronica stampila de mai multe decenii.

Premierul Victor Ponta considera ca actul normativ privind desfiintarea stampilei este o „ordonanta istorica”. „Azi avem ordonanta simpla. Simpla, dar istorica. Domnule ministru Teodorovici, azi desfiintam stampila? Jurati ca asa este(…) Chiar este o ordonanta istorica. Nu stiu cum va arata Romania fara stampile, dar va arata cu siguranta mai bine cu cat mai multa comunicare informatizata„, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul seditei de Guvern de miercuri.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.