Dispare CAF Metrom

Dispare CAF Metrom

0 213

CAF Metrom va fi inlocuit, in cel mai scurt timp, de un alt grup de producere a agentului termic, grup care va functiona pe gaz metan. Acest lucru se va intampla cam peste doua saptamani, atunci cand se va termina si iarna, asa mi-au spus azi-noapte niste fulgi tristi. Noul grup trebuie sa mai fie conectat la reteaua de gaz si la cea de curent electric.
Acest demers se incadreaza in programul de actiune al societatii EcoHeat, firma din care face parte Consiliul Local Brasov si concernul austriac Waermebetriebe.
Noul grup va alimenta cu agent termic trei cartiere insemnate ale Brasovului: Astra, Noua si Racadau.
„CAF Metrom producea, cu fiecare zi de functionare, o multime de pierderi, iar reparatiile costau foarte mult. In aceste conditii am decis inlocuirea lui cu un nou grup de productie, care functioneaza direct pe gaz metan si care a costat 1,2 milioane euro”, a declarat primarul George Scripcaru.
Acesta a mai anuntat eliberarea certificatelor de urbanism pentru alte asemenea grupuri care vor produce agent termic.
Pentru locuitorii din blocuri care nu si-au putut monta centrale de apartament – si sunt multi din acestia, mai ales ca exista blocuri care nici macar nu sunt racordate la gaz metan – este poate mai bine asa, drumul agentului termic fiind mai scurt de la producator la consumator si, probabil, cu mai putine pierderi. Nu ma pronunt pana nu discut cu specialisti in domeniu, caci pretul, care are sanse sa mai creasca prin diferite acte aditionale, mi se pare cam mare.
As vrea insa sa ne spuna domnul Scripcaru ce se mai aude, in cazul aparitiei acestor centrale de cartiere – le putem spune linistit asa – cu multtrambitata centrala pe biogaz, tot in combinatie cu austriecii de la Waermebrtriebe.
Cand vom auzi noutati?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.