Dispar ghiseurile unice de la vama

Dispar ghiseurile unice de la vama

0 276

Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Ghiseului unic in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, cadrul legal in baza caruia unele Consilii locale au instituit taxe ecologice, de salubrizare si taxe de tranzit, a anuntat Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.


?


“Decizia este luata ca urmare a hotararii stabilite de Guvern saptamana trecuta, pentru a solutiona problema taxelor care contravin normelor europene. Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, trebuie sa respecte normele comunitare si principiul liberei circulatii a persoanelor, marfurilor, capitalurilor si serviciilor. Toate reglementarile adoptate de autoritatile centrale si locale care ridica bariere in calea liberei circulatii a serviciilor, persoanelor, marfurilor si capitalurilor, trebuie eliminate”, a afirmat Purtatorul de Cuvant al Guvernului.


?


Potrivit unei analize a Ministerului Administratiei si Internelor, un alt argument pentru desfiintarea ghiseelor unice este faptul ca punctele de trecere a frontierei la nivelul carora functioneaza sau au functionat ghiseele unice (Giurgiu, Varsand, Nadlac, Bors) sunt amplasate la frontiera actuala interna a Uniunii Europene (frontiera romano-bulgara si frontiera romano-ungara), unde, de la 1 ianuarie 2007, este implementat conceptul de control comun, a adaugat Oana Marinescu.


?


Actul normativ abrogat de Guvern stabilea ca in punctele de trecere a frontierei de stat se infiinteaza Ghiseul unic de incasare a taxelor si a sumelor datorate in vama bugetului de stat si bugetelor locale. Administrarea fondurilor incasate din taxele ecologice si de salubrizare percepute pentru trecerea frontierei de stat a Romaniei se face de catre Consiliile locale, mai preciza actul normativ.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.