Disensiunile PNL – PC in evolutie

Disensiunile PNL – PC in evolutie

0 76

Crin Antonescu a declarat, vineri, la Brasov, la sedinta Ligii alesilor locali liberali, ca in cazul in care Partidul Conservator (PC) „nu trage” in aceeasi directie cu PNL si nu vine cu oameni dispusi sa se bata in campanie, negocierile in privinta impartirii la alegeri care s-au incheiat pana acum intre cele doua partide se vor repune in discutie.
„Cu PC am avut si continui sa am cea mai prietenoasa si cea mai respectuoasa colaborare. Am pornit pe o chestiune de principiu, nu de negustorie. Am spus Partid Conservator, ce vrei tu? Vreau grupuri parlamentare. Adica 10 deputati. 12 dam sa nu se piarda pe drum. 5 senatori au cerut. Negustorul din mine a zis luati 7. Am facut toate gesturile cuvenite, Alianta de Centru Dreapta s-a constituit”, a spus Antonescu.
Acesta a amintit, de asemenea, ca PNL i-a cedat lui Dan Voiculescu o functie de vicepresedinte al Senatului, iar la impartirea candidaturilor pe judete liberalii au facut alte sacrificii in favoarea conservatorilor. „Am gasit solutii pe negocierea mare, zic eu, cat se poate de prietenoase. Nu am tratat niciodata vreun reprezentant PC, pe liderii sai, cu ingamfare, superioritate, ca de la un partid mai mare la un partid mai mic. Asta nu inseamna ca pe lumea asta toate partidele au aceeasi dimensiune. Exista partide mari si partide mici. Ele se unesc la un moment dat si vor sa devina mai mari, toate lucrurile se fac punand interesele comune inaintea intereselor momentane de partid”, a mai mentionat presedintele PNL.
Antonescu i-a atentionat pe reprezentantii PC ca daca in foarte scurta vreme nu ofera liberalilor convingerea ca trag cu totii in aceeasi directie, ca trag serios, ca vin cu oameni dispusi cu adevarat sa se bata, aceasta negociere, in ce ne priveste strict PNL, se repune in discutie. „Nu imi place sa pun in discutie lucruri deja batute in cuie, exista niste elemente care se aduna si care nu se respecta, atunci consider ca poate mai bine ne certam noi pentru ca dupa aia ne impacam, decat sa ratam sansa de a face ce trebuie facut”, a conchis Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.