Disensiuni in sanul maghiarimii politice

Disensiuni in sanul maghiarimii politice

0 100

„UDMR se dezice total de un eventual sprijin politic al radicalilor de la Partidul Civic Maghiar (PCM) si nu e dispusa sa demareze absolut nicio negociere cu acestia”, a declarat unul dintre liderii Uniunii, Kelemen Hunor.
„UDMR nu e dispusa sa negocieze nimic cu PCM, care este un partidulet ce nu are niciun cuvant de spus in viata politica maghiara. Singurul nostru partener de dialog ramane pastorul Laszlo Tokesi”, a adaugat Kelemen Hunor.
Reactia liderului UDMR vine ca raspuns la refuzul PCM de a sustine Uniunea in confruntarea europarlamentarelor.
„Sunt destule filiale ale PCM care sustin UDMR. Sunt absolut convins ca foarte multi dintre simpatizantii acestora vor da un vot pozitiv pentru Uniune la euroalegeri. In alta ordine de idei, cei de la PCM sunt cel mult o gasca invidioasa pe faptul ca UDMR a scos rezultate foarte bune fara ajutorul lor”, a mai explicat Kelemen Hunor.
Pe de alta parte, el a marturisit ca cea mai mare neimplinire a Uniunii, dupa patru ani de guvernare, rezida in esecul adoptarii Statutului Minoritatilor Nationale.
„Macar o reformulare, reciproc avantajoasa, in ceea ce priveste autonomia culturala putea fi operata. Nu a existat insa vointa politica din partea partenerilor din Parlament. Oricum, autonomia culturala ramane unul dintre dezideratele fundamentale ale UDMR”, a conchis Kelemen
Oare ce s-o fi intamplat cu udemeristii de si-au mai inmuiat discursul? Ca mintea la cap in legatura cu autonomia oricum nu le-a venit. Probabil vor sa intre in europarlament cu basma noua pe cap, de sub care sa nu li se vada cornitele. Si probabil au mai mirosit si repulsia Europei fata de extremele cu iz teritorial, si acuma fac pe copilasii cuminti, cu toate ca au brisca pregatita in buzunar.
Dar apele in care se scalda ei le vom vedea dupa alegeri, si atunci ne vom da seama daca si cat sunt de zoioase, pentru ca in politica nu exista cuvantul „niciodata”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.