Discuții pentru crearea alternativei de descongestionare a traficului de pe D.N.1

Discuții pentru crearea alternativei de descongestionare a traficului de pe D.N.1

0 80

O delegaţie de oficialităţi braşovene, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov Adrian-Ioan Veştea, a participat la sediul Companiei Naționale de Investiții la o discuție privind asigurarea condiţiilor de implementare a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 102 I Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov).

La întâlnirea convocată de directorul general al CNI, Manuela Pătrăşcoiu, au fost de asemenea prezenţi Anna Maria Vasile, administratorul public al Consiliului Judeţean Prahova, şi Costea Lucian Vileford, primarul comunei Valea Doftanei, alături de reprezentanţii antreprenorului Construcţii Erbaşu SA şi ai proiectantului.

În cadrul discuţiilor a fost analizat stadiul îndeplinirii contractului, având în vedere că antreprenorul a depus documentaţiile necesare obţinerii avizelor, iar documentele aferente proiectului pentru autorizaţia de construire au fost înaintate supervizorului spre a fi analizate.

În prezent se lucrează la proiectul tehnic de execuţie, astfel încât, potrivit conducerii CNI, Ordinul de Începere a Execuţiei Lucrărilor va putea fi emis în cursul lunii septembrie 2023.

Demararea lucrărilor este condiţionată de îndeplinirea obligaţiilor care le revin beneficiarilor finali, respectiv consiliilor judeţene Braşov şi Prahova, în ceea ce priveşte exproprierea terenurilor afectate de investiţie.

În acest context, s-a convenit necesitatea finalizării coridorului de expropriere la nivel de proiect tehnic, astfel încât documentele să corespundă întru totul cu realitatea din teren, iar apoi să se treacă la realizarea exproprierilor pentru cauză de utilitate publică a terenurilor necesare construirii drumului interjudeţean.

Oficialii braşoveni au propus ca serviciile de proiectare poduri tehnologice și rute ocolitoare care iniţial erau în responsabilitatea celor două administraţii judeţene, să fie contractate şi implementate de CNI, finanţarea rămânând în sarcina consiliilor judeţene Braşov şi Prahova, iar această idee a fost agreată la nivelul conducerii CNI.

De asemenea, au fost discutate responsabilităţile părţilor în ceea ce priveşte relocarea reţelelor de utilităţi, în cazul în care acest lucru va fi necesar în cursul implementării proiectului.

Reabilitarea şi modernizarea DJ 102 I reprezintă un obiectiv de importanţă strategică pentru judeţele Braşov şi Prahova, un proiect pe care l-am iniţiat acum trei ani, împreună cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Bode, cu colegul Mihail Veştea şi cu reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale din Prahova. Cu toţii am convenit că este nevoie de o soluţie alternativă pentru descongestionarea traficului de pe Drumul Naţional 1, până la momentul construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov, iar acest tronson rutier s-a dovedit cel mai potrivit”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lista de investiţii a Consiliului Judeţean Braşov din acest an cuprinde realizarea exproprierilor de imobile situate pe amplasamentul drumului, pentru care s-a prevăzut suma de 6.315.320 lei, precum şi o finanţare de 1.095.550 lei destinată demarării lucrărilor neeligibile.

Amintim că drumul care urmează să fie proiectat, reabilitat şi modernizat în următoarele 42 de luni se desfășoară între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,63 km.

Traseul său se împarte în două segmente:

• Tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limită Jud. Braşov), în lungime de 13,20 km;

• Tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 (limită jud. Prahova) și km 63+256,08, în lungime totală de 12,43 km.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.