Discutii Distrigaz – CET

Discutii Distrigaz – CET

0 52

Ieri inainte de pranz au avut loc discutii intre conducerile CET si Distrigaz Sud, ca urmare a sistarii furnizarii de gaz catre centralele termice din cartierele brasovene racordate la sistemul centralizat de incalzire si furnizare a apei calde, sistare cauzata de datoriile CET catre furnizorul de gaze.
S-a ajuns la intelegerea ca Distrigaz sa furnizeze gaz doar centralelor cu buni-platnici a consumurilor, care se ridica la 40% din totalul de consumatori, ceilalti intorcandu-se la viata din intunecatul Ev Mediu, adica lighean si apa incalzita tot la opaitul Distrigaz.
Hotararea a fost luata ca urmare a caniculei din urmatoarea perioada a verii, prognozata de meteorologi, cu temperaturi in jurul a 30 de grade.
Sunt curios cum vor fi aprovizionati bunii platnici, niste insule in marea rau-platnicilor. Oare se vor instala conducte speciale pe din afara blocurilor, sau prin casa scarilor? Caci cel de sub mine este bun platnic, eu apartin celeilalte categorii, iar cel de deasupra este iarasi baiat de treaba.
Sunt de acord ca, vanzand ceva, vrei si banii. Dar atunci de ce esti magar si, in lipsa concurentei, salti intr-una pretul marfii tale? Mai ales cand stii ca veniturile multora abia le permit sa mai respire. Iar tu mai profiti si de faptul ca nu este nimeni care sa-ti lungeasca urechile.
Ma mai mira si faptul ca datoriile populatiei catre CET sunt de 15.000 de lei, in timp ce datoriile CET catre Distrigaz sunt de 30.000 de lei.
Oricum, populatia este indignata, mai ales persoanele mai in varsta si care se stiu in regula cu platile, persoane care se imbolnavesc prin dusurile cu apa rece, fiind astfel obligate sa bata carari catre farmacii.
Urmatoarele zile ne vor arata cu exactitate ce s-a hotarat de fapt la sus-amintita intalnire, caci inafara comunicatului cu cele 40% nu ni s-au precizat amanunte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.