Discutii despre Scripcaru

Discutii despre Scripcaru

0 207

Plimbandu-ma prin televizor pe baza de telecomanda, am dat peste emisiunea unui post de televiziune local, unde ascultatorii puteau da telefoane ca sa-si spuna parerea. Si parerile curgeau, netinand cont de tema emisiunii, care, ca titlu, era mai mult de generic.
Astfel am ascultat o gramada de dureri ale diferitilor cetateni care au sunat din Brasov sau din judet. La prima vedere tot felul de necazuri strict personale ale respectivilor apelanti in legatura cu institutiile publice sau anumite stari de fapt din municipiu sau judet. Dar necazuri care pot navali si peste altii si altii dintre noi.
Se mai dezbat insa si probleme politico – administrative la modul general, cu argumente si contraargumente.
Mi-au ramas in minte interventiile a doi cetateni, doi brasoveni, nu le-am retinut numele, legate de aspectul orasului si de grija pe care Primaria o are fata de bunastarea lui.
Un domn, spunand ca serviciul il obliga sa colinde tara in lung si lat, afirma ca, fata de alte localitati, Brasovul arata bine, ca Primaria, condusa de George Scripcaru (PD-L) a facut treaba buna si a dres si nu mai stiu ce, fata de ce se facuse pana atunci cand a fost inscaunat edil-sef. Si domnul de la telefon a inceput sa ridice in slavi asfaltarile din Brasov, sa laude amenajarile de parcari de pe langa blocuri, la fel si tzarcurile pentru tomberoanele de gunoi, si altele. Dar domnul a uitat sa spuna ca aceste parcari de langa blocuri au ciuntit fara mila din spatiul verde, in multe cazuri fiind facute pana sub geamurile oamenilor. Domnul a uitat sa spuna ca, atat parcarile, cat si tzarcurile pentru gunoi sau chiar locurile de joaca pentru copii, nu au scurgere, nu au canalizare, apa de la topirea zapezilor sau de la ploi formand balti in care te poti afunda pana peste glezne cand te duci la „obiectivul” dorit: masina sau tomberonul de gunoi. Domnul respectiv a uitat sa spuna ca asfaltarile s-au facut, in cea mai mare parte, prin centru si la maxima vedere, turnandu-se asfalt peste asfalt – o noua metoda? – si care tin cel mult un an in rest trantindu-se niste zgura vopsita in negru, care nu are nici o legatura cu adevaratul covor asfaltic. In schimb intreaba retoric: ce au facut ceilalti? Si aicea are, intr-o oarecare masura dreptate. Caci, din pacate, noi, brasovenii, nu avem inca un adevarat termen de comparatie intr-o buna gospodarire a unui oras de talia urbei noastre.
Dupa acest prim domn a sunat alt domn care, locuind intr-un cartier nu prea marginas, dar dincolo de zona centrala, l-a contrazis pe cel cu laudele, aratand adevarata stare a cartierelor brasovene, cu (ne)amenajarile si (ne)asfaltarile in care sunt tinute. Cu totii cunoastem aceste cartiere, pentru ca locuim in ele, si nu putem decat sa-i dam dreptate celui de al doilea domn Si acest domn intreaba retoric: ce mismasuri face primarul Scripcaru ca nu se ocupa de amaratii care l-au ales si vopseste la plezneala doar fatada?
Sunt de acord, primarul este unul singur si nu poate fi sa vada si sa cuprinda toate. Dar are sefi de servicii si departamente si ce o mai fi prin Primarie. Iar daca are constiinta curata, este de mirare ca nu ii trage pe acestia la raspundere si nu ii schimba.
Acest lucru pare ciudat si ma face sa cred ca toata Primaria Brasov se afla sub o unica umbrela.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.