Discurs incendiar al premierului Viktor Orban în Parlamentul European!

Discurs incendiar al premierului Viktor Orban în Parlamentul European!

1 134
Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi o țară a migranților. Ne vom apăra frontierele chiar și împotriva voastră!
Într-un discurs rostit în plenul legislativului de la Strasbourg, premierul Viktor Orban a acuzat Parlamentul European că insultă țara sa și a promis că va apăra granițele Ungariei „chiar și împotriva voastră”.
„Onorați membri, mă aflu aici în fața voastră și îmi apăr țara, întrucât, pentru ungari, libertatea, democrația, independența și Europa sunt chestiuni de onoare. De aceea, afirm că raportul pe care îl aveți în față jignește Ungaria și onoarea națiunii ungare”, a spus Viktor Orban, care a promis că Ungaria își va apăra granițele împotriva imigrației ilegale.
„Deputații pro imigrație au majoritate în PE și pregătesc o răzbunare împotriva Ungariei pentru că am decis să nu devenim o țară plină de imigranți. Adevărul este că verdictul este deja scris”,  a continuat Orban.
„Veți denunța Ungaria care s-a răsculat și a luptat cu cea mai mare armată din lume, Armata Roșie. Ungaria a luptat și și-a deschis granițele pentru RDG. Ungaria a luptat pentru libertate și democrație. Aceia care acuză democrația sunt cei care nu au avut de rezistat împotriva comunismului”, a tunat șeful guvernului de la Budapesta
Orban a numit Raportul Sargentini, care citează preocupările comisarilor ONU și Consiliului Europei cu privire la creșterea acuzațiilor din partea solicitanților de azil privind abuzul și a migranților la adresa autoritățile de frontier maghiară, drept  o „insultă”  la adresa Ungariei, care folosește standarde duble și abuzează de puterea sa. El a spus că există zeci de greșeli factuale în raportul Sargentini. „Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi o țară a migranților”, a mai afirmat Orban, adăugând că nu va ceda în fața a ceea ce el a numit șantajul Europei.

Parlamentul European a denunțat miercuri amenințarea maghiară împotriva valorilor UE 
Ungaria știa foarte bine că riscă să devină a doua țară din UE, după Polonia, în cazul căreia se activează Articolul 7 din Tratatul UE, pentru încălcarea statului de drept.
Guvernul de la Budapesta încă adoptat luni un ton sfidător la adresa Uniunii Europene, cu două zile înaintea unui vot în Parlamentul European care ar putea duce la sancțiuni împotriva Budapestei pentru încălcarea valorilor fundamentale ale UE, transmite
Opoziția maghoară acuză guvernul condus de Viktor Orban de erodarea instituțiilor democratice, obstrucționarea presei critice și marginalizarea sectorului neguvernamental.
În urma votului Parlamentul European a denunțat miercuri amenințarea „sistemică” împotriva valorilor UE în Ungaria și a cerut Uniunii să reacționeze prin lansarea procedurii Articolului 7, mecanismul cel mai radical de care dispune blocul comunitar, scrie AFP.
Este pentru prima oară când Parlamentul European folosește acest drept de inițiativă pentru a cere Consiliului (statele membre) să se pronunțe asupra situației statului de drept într-o țară membră.
Niciodată folosită până acum, această procedură a fost denumită uneori „opțiunea nucleară” în rândul sancțiunilor posibile pe care le poate adopta UE, deoarece poate conduce, la capătul unui proces complex, la suspendarea drepturilor de vot în cadrul Consiliului UE.Votul din hemiciclu se anunța strâns, având în vedere regulile stricte: pe lângă majoritatea simplă a voturilor (376), rezoluția trebuia să primească cel puțin două treimi din voturile exprimate.
În cele din urmă, a trecut cu 448 voturi pentru, 197 împotrivă și 48 de abțineri. PPE nu a dat un consemn de vot, dar liderul său, germanul Manfred Weber, a anunțat că va vota în favoarea rezoluției.
Reacții maghiare
„Decizia de azi nu e nimic altceva decât o mică răzbunare a politicienilor pro-imigrație împotriva Ungariei”, a reacționat șeful diplomației ungare, la Budapesta.
„Această decizie de a condamna Ungaria și poporul ungar a fost luată în condițiile în care noi, ungurii, am dovedit că migrația nu e un proces necesar și este posibil să stopăm imigrația”, a adăugat Peter Szijjarto.
„Raportul este un atac jignitor asupra Ungariei – o încercare de răzbunare pentru că Ungaria își protejează frontierele și nu este dispusă să preia migranți ilegali’” a mai afirmat Szijjarto luni.
Consecințe
În prima fază, articolul 7 permite constatarea „existenței unui risc clar de încălcare gravă” a statului de drept într-o țară membră, cu sprijinul necesar a 22 de țări din UE.
Eventuale sancțiuni, însă, precum retragerea dreptului de vot, nu pot interveni decât într-o fază secundă care are nevoie, pentru a fi lansată, de votul unanim al țărilor europene, mai puțin statul vizat.
Decizie politică simbolică, votul Parlamentului lansează o lungă procedură a cărei finalitate este incertă dar care, teoretic, ar putea impune sancțiuni fără precedent pentru Budapesta.
Procedura articolului 7 este rarisimă în istoria UE, fiind pentru a doua oară când este declanșată.
La sfârșitul lui decembrie, Comisia a inițiat procedura împotriva Poloniei. În acesat moment, este în stadiu preliminar, după audierea Varșoviei pentru controversatele reforme din Justiție.
„Vot istoric”, a reacționat imediat eurodeputatul socialist Sylvie Guillaume pe Twitter.
„Am fost întotdeauna în favoarea construirii de poduri, și voi continua să o fac, dar ieri nu am văzut niciun semn de voință din partea premierului ungar de a face un pas spre partenerii săi din UE și să răspundă la îngrijorările noastre”, a argumentat liderul PPE, germanul Manfred Weber, pe Twitter.
Procedura care privește acest articol, invocat deja în cazul Poloniei, ar putea duce în final la privarea Ungariei de dreptul său de vot în Consiliul UE și Consiliul European, cu condiția unui vot unanim în acest sens al celorlalte state membre.

COMENTARII

  1. Daca fostele tari comuniste vor iesi din UE germania va murii fara coloniile din est iar Hoasca Merkel va face prostitutie ca sa salveze neamul nazist.
    Nemtii sant un neam de imbecili singuratici fara gandire sociala care executa toate BASINILE politicienilor platitii de Borfasii familiei Rothscihild.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.