Discriminari la alocarile bugetare pe judet?

Discriminari la alocarile bugetare pe judet?

0 109

Democrat-liberalii brasoveni afirma ca edilii PD-L din judet au fost discriminaþi de Consiliul Judetean, recte seful acestuia, liberalul Aristotel Cancescu, la alocarile bugetare, insa acesta afirma, la randul lui, ca nu a facut altceva decat sa respecte legislatia.
Consilierii judeþeni Democrat-liberalii Eugenia Secara si Aurelian Danu, consilieri judeteni, au afirmat, intr-o conferinta de presa, ca repartizarea pe localittai a cotelor de 20% din impozitul pe venit si TVA este una discriminatorie, potrivit proiectului Consiliului Judetean Brasov.

Astfel, consilierul judetean Eugenia Secara s-a plans ca repartizarea bugetului pe localittai a fost decisa fara consultarea prealabila a Comisiei Buget-Finanþe a CJ Brasov. Aceasta nu ar fi fost convocata nici pentru zilele viitoare, desi astazi este sedinta de plen in care “ni se va cere sa votam ceea ce a prevazut ca alocari de fonduri conducerea CJ. Noi vom cere consultari de urgenta cu toti colegii nostri de plen, indiferent de culoarea politica, fiindca dorim respectarea legii”.

Secara a mai prezentat, in cadrul conferintei de presa, o serie de grafice privind structura bugetara, aratand ca localitatile cu primari PD-L vor primi cei mai puþini bani, chiar si cu sute de mii de lei in minus, favorizati fiind, in schimb, edilii PNL, PSD si UDMR:
“Am solicitat executia bugetara pe 2009, precum si proiectele finalizate si achitate anul trecut, restantele la plata, precum si date referitoare la proiectele multianuale, incepand cu anul 2008. De asemenea, dorim sa stim si ce fonduri au fost angajate pentru investitii in acest an.”.

La randul sau, consilierul judetean Aurelian Danu a spus ca termenele prevazute de lege pentru elaborarea, publicitatea si dezbaterea proiectului de buget judetean pe 2010 au fost depasite si ca acest lucru va avea efect asupra bugetelor locale si in angajarea unor lucrari de investitii.

Referitor la cele de mai sus, presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, a afirmat ca in elaborarea bugetara nu a facut altceva decat sa respecte prevederile legislatiei in vigoare. Cancescu a afirmat ca proiectul bugetar poate fi consultat pe site-ul institutiei, “nefiind un secret pentru nimeni”.
In context, presedintele Cancescu a aratat ca o prioritate in alocarea banilor a reprezentat-o existenta unor proiecte de investitii viabile si importante pentru dezvoltarea comunitatilor.

Jocul acesta la glezne ar putea fi distractive, putand fi privit ca de niste parinti la jocul copiilor in groapa cu nisip, daca totul nu ar avea repercursiuni asupra starii judetului. Se cunoaste dusmania dintre Cancescu, seful liberalilor locali, si Scripcaru, seful democratilor-liberali brasoveni. Dar de la lupta si ura politica si pana la bunul mers al unui judet este cale lunga, iar atitudinea celor doi impardonabila.
Oare cand le-o veni mintea la cap?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.