Directul DSP a demisionat. Motivul: jumătate din DSP a intrat în concediu!!!

Directul DSP a demisionat. Motivul: jumătate din DSP a intrat în concediu!!!

1 133

Directoarea demisionară, doctor Anca Bertea , afirmă că la baza deciziei sale stă faptul că a întâlnit un „dezastru” pe care nu-l anticipase în instituție și în starea sistemului sanitar din județ, stare despre care spune că este ținută sub preș.
Am găsit «un cal mort» aici. Nu mi-am imaginat așa ceva. Nu am avut cu cine să lucrez. Și de când a început nebunia cu coronavirusul a fost și mai rău. De trei săptămăni nu am dormit, lucrez până la 1 noaptea, eu și trei oameni, câte două ore pe zi numai semnat mape întregi de acte, eu merg la videoconferințe, eu am făcut de toate, de la carantinat persoane la anchetă epidemiologică. Mai rămânea să spăl pe jos în DSP”, ne-a spus dr. Bertea.

Ea spune că a fost exasperată de atitudinea ostilă a angajaților, care în plină criză de COVIDO-19 au intrat în concediu medical: „Jumătate din DSP a intrat în concediu medical. 84 de angajați sunt, dar nu toți sunt medici să se poată ocupa de gestionarea acestei epidemii de coronavirus. Toate DSP-urile sunt suprasolicitate, ne-a dat Direcția de Asistență Socială Brașov circa 60 de medici și asistenți de la cabinete școlare închise, dar au intrat și aceștia în în concediu medical ori au refuzat să meargă pe teren de teama contaminării”.

Bertea spune că de mai bine de o săptămână are dubii morale dacă să renunțe la funcție, mai ales după ce a ajuns în perfuzii, din cauza unei răceli puternice: „În fiecare săptămână am vorbit la Ministerul Sănătății să le spun situația, să le cer ajutorul. Au spus că știu ce situație dezastruoasă e la DSP Brașov, după controlul din august 2019.
Nu am vrut să plec, știu că lumea mă va acuza că dezertez tocmai acum, dar nu am avut încotro. Am zis că nu plec de tot, stau acasă în concediu medical două zile, ca să mă refac. Cum au auzit asta, alți angajați au intrat astăzi în concediu medical.
Astăzi, când am anunțat demisia la minister, cei de acolo mi-au spus din nou că știu, că mă înțeleg, că nu mă blamează. Aș vrea să fi auzit și cei de la Brașov toate astea”.

Cum DSP Brașov nu are director adjunct, iar demisia dr. Bertea a fost acceptată astăzi după amiaza, practic, la ora asta nimeni nu mai conduce instituția care se află în prima linie ca decident în lupta anti-COVID 19. Informațiile ne-au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al instituțieie. Trist.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Vorba aia administratie liberala pe Nebunu ala de la zoo nul vede nimeni a spart 2mil euro pe un planetariu cu 5documentare pt juma de an a spart bani orasului pe 4 acvarii cu pestisori dei gasesti si la careffour a Mai facut si un gard exterior de 600mii lei plus ca a agatat zeci de camere de supraveghere da nu fixate pe animals ci pe angajati apropo stie lumea ca ingrijitori nu au Nici un vaccin facut da El cumpara imprimanta 3D?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.