Directorul general al IAR a incercat sa-i multumeasca pe grevisti

Directorul general al IAR a incercat sa-i multumeasca pe grevisti

0 172

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, considera ca directorul general al societatii IAR Ghimbav este cel mai potrivit pentru a purta negocierile cu sindicalistii aflati in greva. Acest lucru a fost hotarat in cadrul unei intalniri intre Atanasiu si directorul Neculai Banea.


Banea a discutat cu protestatarii despre platile compensatorii pe care acestia le cer in cazul in care societatea va fi privatizata si garantii ca angajatii nu vor fi, timp de cinci ani de la privatizare, disponibilizati. Liderul de sindicat Arpad Suba, a precizat ca negocierile sunt favorabile atat pentru administratie, cat si pentru angajati si ca s-a convenit asupra transelor de salarii si asupra numarului de salarii compensatorii.


Luni, au intrat in greva generala pe termen nelimitat 688 dintr-un total de 830 de membri ai Sindicatului Liber Independent de la IAR Ghimbav, afiliat Federatiei Sindicale a Lucratorilor din Industrie-Metal.


Miercuri dimineata, lista de negocieri va fi supusa spre aprobarea Adunarii Generale a Sindicatului. Daca va fi aprobata, greva ar putea inceta.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.