Directori noi in scolile brasovene

Directori noi in scolile brasovene

0 307

Ca urmare a concursului pentru functiile vacante de director si director adjunct organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, in perioada 20-30 noiembrie, in unitatile de invatamant brasovene au aparut 26 de directori noi.


Concursul s-a desfasurat pentru toate formele de invatamint: gradinite, scoli generale, licee, colegii, grupuri scolare, cluburi ale elevilor.


Din cei 47 de candidati care s-au inscris in judet, trei dosare au fost respinse inca de la inceput.


Candidatii a trebuit sa dea dovada de cunostinte de legislatie scolara si management educational, de o limba straina. In plus, acestia au fost nevoiti sa prezinte si viziunea lor asupra dezvoltarii institutionale a unitatii de invatamant la a carei conducere aspira.


O conditie pentru a fi admisi a fost acumularea unui anumit numar de puncte – minim 90 si maxim 140, iar pentru invatamintul militar si teologic – minim 100 de puncte si maxim 168 puncte.


?


Posturile ramase vacante pentru ocuparea carora s-a organizat concursul au fost?: Gradinita cu program prelungit nr. 10, Gradinita cu program normal nr. 35, Scoala Generala nr. 11, Scoala Generala nr. 27, Scoala Generala 13, Scoala Generala 8, Grup Scolar Silvic „Dr. Rucareanu”, Liceul de Stiinte ale Naturii „Emil Racovita”, Liceul „C. Brancoveanu”, Colegiul National „Dr. I. Mesota”, Grup Scolar Auto, Liceul „N. Titulescu”, Colegiul Economic „A. Barseanu”, Seminarul Teologic „Dumitru Staniloae”, Colegiul National de Informatica „G. Moisil”, Colegiul Tehnic „Sf. Voievozi”, Colegiul Tehnic Feroviar, Liceul Teoretic „J. Honterus”.


Au fost si scoli unde au candidat pentru acelasi post unul, doi sau trei candidati, dar si unitati, in special in mediul seral, unde nu s-a prezentat nimeni. In acest ultim caz, Inspectoratul Scolar va numi cu delegatie un director pina la urmatoarea perioada de examinare.


?


In urma concursului, au fost declarati castigatori 26 de cadre didactice. Acestea vor fi numite pe post, pe o perioada de 4 ani, prin ordin al Ministerului Educatiei si Cercetarii (in cazul liceelor), sau al Inspectoratului Scolar Brasov (pentru scolile generale).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.