Directia de Finante – cuibusor de evaziune

Directia de Finante – cuibusor de evaziune

0 120

Un sef si cinci inspectori ai Directiei de Finante Alba sunt audiati, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT. Potrivit Realitatea TV, acestia sunt suspectati ca ajutau evazionistii.
In paralel cu aceasta actiune, au loc si perchezitii. Persoanele cautate sunt suspecte de evaziune fiscala si acuzate de spalare de bani. Se urmareste anihilarea unei grupari specializate in savarsirea de infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare, ce a adus un prejudiciu de 2,2 milioane lei, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de DIICOT.
Anchetatorii spun ca gruparea a fost sprijinita de catre angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Alba: Ioan Dobra – director adjunct executiv, Dorin Nicolae Contan – sef serviciu, Ioan Lazar, Mihail Ioan Sarbu, Danut Ioan Ispas si Cristina Cioata – inspectori fiscali.
Acestia si-ar fi incalcat atributiile de serviciu si au efectuat activitati incompatibile cu functia detinuta, precum asigurarea de consultanta sau prestarea de servicii si ar fi efectuat controale formale la societatile invinuitilor, toate acestea in scopul obtinerii direct sau indirect de foloase materiale, se mai precizeaza in document.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.