Diplome de luptatori anti-coministi pentru grupul Ilascu

Diplome de luptatori anti-coministi pentru grupul Ilascu

0 126

Asociatia „15 Noiembrie 1987” si Centrul Rezistentei Anticomuniste a organizat luni o ceremonie in cinstea fostilor detinuti politici anticomunisti, romanii basarabeni Andrei Ivantoc, Alexandru Lesco si Tudor Popa, carora le-a fost inmanate diplome de luptatori anti-comunisti, ocazie cu? care jurnalistul Victor Roncea si-a lansat cartea „Eroi pentru Romania – Transnistria si amenintarile rusesti la Marea Neagra”.


Cei trei s-au afalt in vizita la Brasov, pentru refacere si investigatii medicale amanuntite, la invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, urmand, ca dupa aceea, la invitatia Guvernului Romaniei, sa-si continue perioada de refacere pe litoralul romanesc.


„Imi place la Brasov. as vrea sa mai revin, dar sunt foarte deprate de Kisinau”, a declarat Alexandru Lesco.


In cadrul manifestarii, jurnalistul Victor Roncea si-a va lansa cartea “Eroi pentru Romania – Tansnistria si amenintarile rusesti la Marea Neagra”. Cartea contie o serie de evenimente petrecute istoric cu privire la prcesul celor din grupul Ilascu, suferintele lor, lupta lor din 1992, precum si aspecte din viata petrecuta de cei inchisi pe motive politice de catre transnistrieni dupa gratii. „Este vorba despre procesul ilegal la care au fost supusi, depre idealurile romanesti, cotropirea Transnisitriei de catre Rusia, dar si pozitia geostrategica si geopolitica a Romaniei, exploatatta ideologic, initail de Stalin, iar acum de catre presedintele rus actual, Vladimir Putin”, a explicat Roncea.


La eveniment au participat fosti detinuti politici anticomunisti, prefectul si personalitati ale vietii publice brasovene.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.