Diplomati romani, persona non grata la Chisinau

Diplomati romani, persona non grata la Chisinau

0 105


Doi diplomati romani din cadrul ?Ambasadei Romaniei la Chisinau au fost declarati persona non grata in Republica Moldova, invocandu-se “incompatibilitatea activitatii acestora cu statutul lor diplomatic” si au fost invitati ca in 24 de ore sa paraseasca tara se arata intr-un comunicat Rompres.


Potrivit Ministerului de Externe al Republicii Moldova, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat miercuri la sediul diplomatiei de la Chisinau, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca, “in conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice (1961), doi colaboratori diplomatici ai misiunii diplomatice romane au fost declarati persona non grata, acestia urmand sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova in decurs de de 24 de ore”.


De asemenea, ambasadorul Republicii Moldova in Romania, Lidia Gutu, a fost chemat la Chisinau pentru consultari.


Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei se arata ingrijorat de decizia autoritatilor de la Chisinau si considera masurile luate inamicale si nejustificate.


In semn de protest fata de acest gest „surprinzator si neasteptat”, ambasadorul Romaniei a refuzat primirea Notei verbale, precizeaza MAE.


La randul sau, presedintele Traian Basescu a afirmat ca masurile Guvernului moldovean nu vor determina autoritatile romane sa restrictioneze accesul cetatenilor din Republica Moldova in Romania.


“Politica noastra este una de a-i sprijini pe romanii din Republica Moldova, pe toti cei care vorbesc limba romana”, a declarat Traian Basescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.