Diploma romaneasca nu este suficienta in strainatate

Diploma romaneasca nu este suficienta in strainatate

0 249

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana inseamna si recunoasterea diplomelor romanesti in tarile europene. Dar, daca vor sa munceasca in strainatate, romanii au nevoie si de un aviz al asociatiilor profesionale din tara respectiva, sustin reprezentantii Ministerului Educatiei.


Italia, Spania si Grecia cer, pe langa diploma de absolvire si avizul asociatiilor profesionale din statele respective si un certificat din partea prefecturii romanesti de care apartine absolventul.


Directorul Consiliul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, Sanda Badulescu, a declarat in acest sens: „Trebuie sa aiba pentru angajare pe piata de munca din tarile UE atat diploma, certificatele profesionale, cat si pentru profesiile medicale un certificat de conformitate pe care il va obtine de la Ministerul Sanatatii”.


Studentii care vor sa urmeze cateva semestre in strainatate trebuie sa se asigure ca materiile pe care le vor studia se regasesc in programa romaneasca. Altfel, studiile din strainatate nu vor fi recunoscute in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.