Dinu Patriciu: L-am votat pe Crin Antonescu

Dinu Patriciu: L-am votat pe Crin Antonescu

0 95

Invitat luni seara in cadrul unei „Editii speciale” pe TVR 1, moderata de Mihai Radulescu, omul de afaceri Dinu Patriciu vorbeste despre prezenta sa la Congresul Extraordinar al PNL, in care a fost ales noul lider liberal, Crin Antonescu, despre care spune ca este o schimbare, „o figura de om”, si crede crede ca Guvernul condus de Tariceanu a facut multe lucruri bune in Romania, dar nu a fost un guvern liberal pe de-a dreptul, caci s-a sprijinit pe forte politice neliberale.
• Eu am iesit din politica, nu am nimic de-a face cu jocul politic si sub nicio forma nu ma voi amesteca in deciziile politice ale PNL.
• L-am votat pe Crin Antonescu. Pentru ca PNL are nevoie de o schimbare, de „o figura de om”
• Cred ca guvernul condus de Tariceanu a facut enorm de multe lucruri bune in Romania, dar nu a fost un guvern liberal pe de-a dreptul, s-a sprijinit pe forte politice neliberale. Nu e un repros, e o constatare, nu avea cum sa faca altceva.
• Imaginea noua, cu Antonescu, va fi una mult mai apropiata de cea pe care trebuie sa o aiba PNL.
• Am fost la toate congresele partidului. Eu in PNL ma simt acasa.
• Crin ar putea aduna energiile liberale necesare de a putea fi un candidat la prezidentiale. Eu cred ca Antonescu il poate invinge pe Traian Basescu.
• Politicienii nu conduc. Ei isi pun energiile in slujba cetatenilor. Oamenii ii pun acolo ca sa ne fie servitori. Este o inertie colosala.
• PNL a facut doua greseli majore in ultimii ani. Prima a reprezentat-o faptul ca s-a lasat condus de neliberali prin alegerea „liberalului de import” Theodor Stolojan in fruntea partidului. A doua mare greseala a fost intrarea in Alianta DA. PD era atunci in prabusire sub 7% iar noi l-am salavat astafel. S-a verificat proverbul ca „pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”
• „Tariceanu nu ar fi putu sa-l invinga pe Basescu din cauza uzurii”. Tariceanu va avea o mare influenta in PNL deoarece toti cei prezenti la acel Congres ii erau recunoscatori pentru ceea ce a facut din PNL aducandu-l acolo unde s-a aflat candva. Tariceanu este si unul din liberalii cei mai vechi. Cred totusi ca avea sanse mai mici decat Antonescu sa-l bata pe Traian Basescu din cauza uzurii, chiar daca este acuzat pe nedrept de multe lucruri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.