DINCOLO DE CORTINA DE CATIFEA, STATUIA LIBERTATII ARE OCHII LEGATI!

DINCOLO DE CORTINA DE CATIFEA, STATUIA LIBERTATII ARE OCHII LEGATI!

0 99
 
Circula pe Net! Nu stim cine sunt autorii acestei sinteze, dar multora ne-a mers la suflet…
Este bine sa nu uitam faptele istoriei. Si sa tinem seama de Istorie!
In ultima vreme reprezentanti ai diverselor o.n.g.-uri, fundatii , societati profesionale, dar si organisme oficiale din natiuni civilizatoare, adica marile puteri dezvoltate industrial si militar, ne tin lectii severe de moralitate social politica, ne trag de urechi sau chiar ne insulta putzina onoare nationala, ramasa macar in suflete. Sa revenim insa la moralistii ''civilizatori" de aci si din afara tarii si sa ii cunoastem mai bine. Iata care este si din alt punct de vedere, adevarul despre pionierii democratiei, ai drepturilor omului, ai umanismului in lume, care isi permit dreptul interventiei, oriunde pe Planeta , readucand fostele colonii la o situatie mai grea, de haos economic si acaparare pe nimic a resurselor acestora…
 
FRANTA: putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un numar impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi. Prosperitatea Frantei se bazeaza intr-o buna masura si pe abuzurile si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea: Algeria , Camerun, Ciad , Gabon , Niger , Senegal , Tunisia , Madagascar , Maroc, Vietnam , Laos s.a.
A facut masacru in coloniile din Nordul Africii, cand acestea si-au cerut independenta si chiar dupa dobandirea independentei au intervenit direct sau indirect in evenimentele politice ale fostelor colonii. In plus,sa nu uitam ca jumatate din Franta a fost colaboratoare cu Germania in timpul celui de al 2-lea Razboi Mondial si asta nu pare sa deranjeze atat de mult, cat vechea alianta a Romaniei cu aceeasi Germanie fascista .
 
ANGLIA: cel mai mare imperiu colonial si sclavagist pentru o perioada de timp (cand ocupase si America de Nord ) – a cuprins peste 20%!! din suprafata uscata a Terrei.
Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza pe acumulari uriase , de secole , in exploatarea coloniilor, ce a inclus intr-o buna masura si crimele, razboaiele interetnice declansate, adaugate jafului din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea: India , Australia , America de Nord, Africa de Sud, Rhodezia, Birmania,Malaezia, Noua Zeelanda , s.a.
 
RUSIA: tara in care s-a nascut comunismul de stat, constituia o pacoste istorica si o nenorocire nu doar pentru Balcani, dar in primul rand pentru Romania Mare, ca stat national! Razboiul alaturi de Germania (atunci, cuceritoarea si stapana intregii Europe!), impotriva URSS era, in situatia data, dupa rapirea prin ultimatum a Basarabiei, singura solutie pentru reintregirea tarii noastre in Est, in conditiile incalcarii grosolane de catre Hitler a tuturor Tratatelor de pace. Ce-ar fi insemnat ca Germania sa fi trecut singura Prutul (alaturi de cateva divizii unguresti…) ? Cu tara deja ocupata, in mod clar urma pierderea definitiva a Basarabiei, implicit a Transilvaniei intregi, revendicate de Ungaria, ca si a Dobrogei, in favoarea Bulgariei, aliatul Germaniei, fidel pana la capat! Si nici Banatul nu se simtea prea bine, cerut agresiv nu doar de sarbi, dar si de unguri… Practic, Romania era cu spatele la zid, dupa ce a incercat, insistent, prin sefii partidelor istorice, sa ia direct legatura cu guvernul englez. Dar Wiston Churchill deja ne abandonase lui Stalin, acceptand consecintele pactului Ribbentrop-Molotov…
Astfel URSS si-a consolidat pozitia de putere mondiala iar prin crimele si jaful la care si-a supus tarile vasale din lagarul socialist, inclusiv cele incorporate in Uniunea Sovietica: Moldova, Ucraina , Belarus , Georgia, Lituania, Letonia , Estonia, Mongolia, Armenia, Kazakstan , Uzbekistan, etc devenise un urias dusman ideologic al Occidentului.
 
SUA: Intemeiata pe genocidul indurat de indienii americani carora europenii le-au ocupat pamantul pe care locuiau de mii de ani. Populatii intregi exterminate, infometate, alungate in rezervatii ca niste animale salbatice ca sa faca loc foamei de inavutire a colonistilor europeni. Cea mai mare tara cu oranduire sclavagista dupa caderea Imperiului Roman a practicat segregarea rasiala pana prin anii 60. Exemplu al democratiei si iubirii crestine? Poate o ora Dumineca la biserica. Aventurile militare germane si japoneze din cele doua razboaie mondiale i-au accelerat industrializarea si inarmarea si au transformat SUA in jandarmul planetar. Fortati de expansionismul Rusiei si Chinei comuniste dupa Al Doilea Razboi Mondial, democratia americana – admirabila in interior! – a purtat, dupa incheierea pacii, mai mult de 10 razboaie importante – Koreea , Vietnam , Panama, Somalia, Iugoslavia, Irak, Afganistan s. a., alaturi de diverse alte interventii militare in toate colturile planetei, mai mult sau mai putin legitime. A rasturnat regimuri instalate democratic si de frica comunismului a sustinut dictatori corupti si sangerosi atat pe continentul sud-american ( Chile , Argentina etc)  cat si in Africa (Mobutu in Congo ) sau in Orientul Mijlociu. Au finantat in America Centrala grupari armate teroriste, vinovate de crime pe banda rulanta. Nu le-a pasat ca poate oamenii saraci din acele tari aspira la acelasi nivel de prosperitate si democratie ca in SUA. Sub emblema apararii drepturilor omului si cu ajutorul institutiilor financiar bancare multinationale au acaparat resursele naturale ale mai multor tari. Este emblematica pentru politica externa a SUA declaratia publica facuta de un partizan al acestor razboaie, Donald Trump: "Trebuie sa le luam petrolul libienilor!". In Afganistan mai important decat Bin Laden erau minereurile strategice de care complexul militaro-industrial american are nevoie ca de aer. Sau de petrol… Desigur ca se pune si intrebarea: ce se intampla cu Planeta daca nu contrabalansau amenintarea expansionismului altor mari puteri. Ar fi fost o lume mai buna? Putin probabil daca ne uitam ce a insemnat Gulagul Sovietic sau Revolutia culturala din China, unde se taiau degetele pianistilor… sau explozia de neoprit a terorismului antioccidental!
 
GERMANIA: Candva izvor al culturii si tehnicii europene a provocat doua razboaie mondiale cu consecinte catastrofale – zeci de tari ruinate, genocid planetar, zeci de milioane de morti si alte sute de milioane de familii, cu vietile distruse! Au inventat holocaustul, un fapt ce nu se va sterge din memoria colectiva a lumii pana la sfarsitul istoriei. L-au ajutat pe Lenin sa revina la Petrersburg, pentru a submina expansiunea Rusiei tariste. Si stim ce a urmat. Au "inglobat"Austria,au impartit Cehoslovacia, Polonia si Romania , cu Rusia si Ungaria. Atacandu-l , l-au "favorizat" indirect pe ferocele Stalin sa transforme URSS in superputere, mai repede chiar decat isi imaginase el.
La incetarea ostilitatilor, tragedia in spatele Cortinei de Fier a continuat pentru tarile ocupate de Armata Rosie. De frica comunismului, prin Planul Marshall Germania, ajutata masiv de fostul dusman de moarte american, fara povara cheltuielilor de inarmare s-a recladit si a prosperat, redevenind liderul Europei. Noi am platit 10 ani datorii imense de razboi URSS-ului, ca tara invinsa, si nu am primit nici Tezaurul, "disparut" la Moscova, nici datoria cash, uriasa pentru Romania, datorata Legal, de catre Germania interbelica!.
 
 
AUSTRIA si UNGARIA: Imperiul Austro-Ungar a avut periodic sub stapanire Slovacia,Ucraina subcarpatica, partea nordica a Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, Transilvania, Bucovina, parti din Banat, Crisana si Maramures, Tirolul de Sud.
Prosperitatea Austriei si a Ungariei se bazeaza pe exploatarea crancena a natiunilor subjugate, pe crimele si jaful comis in teritoriile ocupate, pe asimilarea grosolana a minoritatilor in conditiile cand, dupa 1870, in asa zisa Ungaria Mare, maghiari constituiau numeric doar 47 la suta! Toti cei care trudeau in imperiul multinational austro-ungar si erau taxati astfel incat balurile vieneze si ceardasul budapestan sa "functioneze" fara griji, cand se rasculau, ori erau impuscati ori eviscerati (trasi pe roata) si alte lucruri ce nu prea au incaput in partiturile muzicii clasice ale epocii. In rest ordine curatenie si civilizatie nu?
SPANIA si PORTUGALIA: In fata Istoriei, sunt vinovate de un urias genocid "purificator" prin exterminarea indienilor din America Centrala si de Sud, masacrati, arsi pe rug, convertiti cu forta la crestinism, transformati in sclavi, precum negrii adusi din Africa. Actiunea "civilizatoare" a fost urmata de jefuirea sistematica a resurselor naturale si indeosebi a aurului si argintului, bogatii care au relansat economia, nu doar din peninsula Iberica , ci din toata Europa Occidentala.
Descoperirea Americii ar trebui marcata cu o zi de doliu la nivel planetar, nu cu serbarile indecente pentru… inceputul genocidului sud-american. Ambele tari si nu numai, poarta uriasa rusine a comertului cu sclavi destinati plantatiilor din SUA, America Centrala si de Sud , care au prosperat prin munca acestor oameni vanati ca animalele si adusi in lanturi de la mii de kilometri (cei care supravietuiau calatoriei…). Tari profund crestine, cu catedrale pana la cer, admirate zilnic de milioane de turisti nu? 
ITALIA: a avut colonii in Africa de Est si a visat ca alaturi de Germania, sa participe la marele jaf planetar. Dar desi banda lui Il Duce au fost initiatorii fascismului european Italia NU a fost considerata tara invinsa, pentru ca italienii si-au tradat aliatul si l-au sacrificat pe IL DUCE la timp. Atat italienii, cat si nemtii i-au sustinut in masa pe Musolini si pe Hitler, crezand ca nemernicia se va infaptui fara costuri prea mari, in sunet de fanfara, pas de defilare,cu cativa everi si comunisti asasinati si falfait de steaguri … Romania n-a avut acest "noroc" si cand ar fi vrut sa paraseasca alianta, n-a fost ajutata s-o faca. Peste capul nostru, Anglia, SUA si URSS erau intelese deja. Cand i s-a permis intoarcerea armelor, era prea traziu si oricum fusesem vanduti la schimb…
 
OLANDA: Mai intai colonia Africa de Sud (pierduta in favoarea Britanicilor) si apoi coloniile din Asia de Sud Est au fost o mana cereasca, aducand profituri uriase pentru micul stat care nu ne vrea astazi in Schengen…
Romania a fost invitata la masa bogatilor lumii doar sa puna pe masa tot ce are: oameni, potential energetic si industrial, resurse naturale etc. Dar si ca sa aseze scaunele, sa scuture fata de masa, sa curete covoarele si sa manance resturile la masa…  
BELGIA: A exploatat din greu resursele minerale (cupru diamante etc), si naturale ale fostului Congo Belgian (capitala Kinshasa ). Plecarea lor a lasat o tara in razboi civil care a fost impinsa in dictatura aspra si corupta a lui Mobutu (sustinut de CIA, ca sa nu intre rusii…) dupa a carui disparitie a revenit la razboiul civil, interetnic si saracie. Detine materii prime si minerale strategice pe care multi si le doresc. Ghinionul lor….
 
ELVETIA: pe langa ceasuri si ciocolata, a mai adapostit in banci si aurul nazistilor si al americanilor, al rusilor, al oricui, Ca si al infractorilor si mafiotilor de pretutindeni, impreuna cu nenumarate bunuri si valori furate din toate colturile lumii. Cand ai atatia bani in banci, parca iti vine sa iti speli si sa iti apretezi rochita de doua ori pe zi. Cum sa nu dai lectii de morala si eficienta manageriala sarantocilor?
 
JAPONIA: Tarile din Asia poarta o "vie amintire" din ultimul razboi mondial , legata de atrocitatile comise de actuala inalta civilizatie japoneza. Aceasta a aruncat asupra lor, nu flori de cires si poezie, ci covoare de bombe si a trecut prin baionete copii si femei, a supus la torturi si umilinte inimaginabile populatiile ocupate. Casa imperiala ar trebui anual sa ceara iertare acestor natiuni pentru tragedia de care este si ea direct raspunzatoare , dar se abtine pana in ziua de azi. Probabil ca originea divina le interzice acest lucru. La fel ca si pe Germania, fostul inamic al SUA de la Pearl Harbour si din tot Pacificul i-a ajutat pe japonezi sa redevina ce au fost, ba chiar mai mult decat atat. Doar, pentru ca noul inamic comunist trebuia "inconjurat'' si pentru stergerea amintirii Hirosimei…
 
CHINA: inchisa in ea insasi mii de ani, acum incepe sa scrie pagini surprinzatoare in istoria lumii si deja a modificat niste echilibre economice ce dainuiau de ceva vreme. Ramane de vazut pana unde si ce va induce asta in insasi structura sociala si politica a Chinei. Sa speram ca fara convulsii pentru ca ar fi tragic pentru noi toti. Partidul unic insa este o garantie ca vor fi …convulsii.  Dar nici un astfel de colos fie si pluripartinic nu garanteaza linistea si pacea, mai ales daca se pune pe facut politie internationala in slujba democratiei.
A existat si, din pacate exista o singura regula pentru toate aceste mari puteri. Democratice sau nu, isi urmaresc cu tenacitate doar propriile interese. Ce facem Noi?
Cu conduceri de tzara corupte, ce se leaganau ca trestia in vant, noi ne-am "lipit'' cand de unii cand de altii, in speranta ca ne vom realiza, daca nu interesul national, macar interesele lor meschine….
 
OK, dar putina demnitate,asemenea polonezilor, strica ?
Istoria nationala, asa plina de "legende" cum a filmat-o regretatul Sergiu Nicolaescu, totusi Mihai Viteazul, Mircea, Stefan, Matei si Iancu de Hunedoara, Cuza Voda, Carol I si Ferdinand, Kogalniceanu, Bratienii, Horia, Avram Iancu, Eminescu si Iorga au existat. Si au facut istorie! Cum au existat si Iliescu si Basescu… Prin urmare ar trebui sa privim mult mai deschis problemele tarii, ca o natiune suverana, ca un stat unitar indivizibil. Adica sa fim toti mai loiali fata de popor, mai dedicat si in profunzime, sa nu mai acceptam impertinenta talharilor moralisti ai Planetei, care ne tot dau lectii pe diverse teme. Pana la urma ei reprezinta tari care au "mainile" patate de sange si prin ce au facut nu de mult, sunt antiteza a ceea ce predica ?
Daca adevarul ar fi respectat, toti acestia ar trebuie sa le spuna pentru inca 500 de ani celor din tarile pe care le-au asuprit, cu fiecare ocazie, "va rugam sa ne iertati!".
Astazi atacurile si invaziile nu se mai fac doar cu armata, ci mai ales prin instrumente economice financiare bancare si bursiere, controlate tot de cei mentionati anterior.
Si daca e sa privim la acel trecut al antichitatii comune, care ne reprezinta pe noi, romanii, iti amintesc, cititorule, ca suntem urmasii unui popor care  NU AVEA SCLAVI, FEMEIA ERA EGALA BARBATULUI SI CREDEA IN NEMURIRE, INAINTE DE CRESTINARE.
Asta este ceea ce defineste natura noastra profunda de popor si depinde de noi ca traditia inalt spirituala a DACILOR sa reinvie. Sau macar spiritul inalt de la Marea Unire.
Din pacate se pare ca treptat ne transformam, nu in europeni ci in altceva, o masa amorfa de locuitori inerti ai unei tari manelizate si care ne apartine din ce in ce mai putin.
Apreciem si beneficiem de avantajele civilizatiei europene, dar mai devreme sau mai tarziu trebuie sa constientizam cu ce costuri s-a realizat si cine plateste factura in continuare ca sa fie mentinuta si dezvoltata. Suntem pro europeni, dar si PRO adevar, nu PRO ipocrizie.
NU MAI VREM SA FIM O COLONIE!
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.