Din viata beizadelelor

Din viata beizadelelor

0 92

Daca numele Mazare, Vanghelie, Bssescu, Prigoana sau Geoana fac ca aparitia pe prima pagina sa fie intotdeauna asigurata in cotidienele mai “serioase”, iata ca, la randul lor, si odraslele politicienilor fac deliciul presei tiparite, insa doar a tabloidelor

Se zice ca aschia nu sare departe de trunchi. Este un proverb care parca nicaieri nu pare sa se aplice mai bine decat in politica de la noi. Copiii politicienilor fac tot posibilul sa iasa in evidenta, iar tabloidele sunt principala rampa de lansare. Numele Mazare, Vanghelie, Basescu, Prigoana sau Geoana, dar si altele, fac ca aparitia pe prima pagina sa fie intotdeauna asigurata.
Unul dintre tinerii intens mediatizati in ultima perioada a fost Honorius Prigoana. Fiul nu mai putin celebrului mustacios Silviu Prigoana a facut deliciul tabloidelor prin viata mondena si masinile de lux cu care a defilat prin Bucuresti. A pasit cu stangul in politica, pierzand un fotoliu de deputat in fata liberalului Radu Stroe, insa recunoaste ca fara tabloide nu ar fi putut ajunge politician.

De mai mult succes a avut parte Elena Basescu, cea care a ajuns din fotomodel, europarlamentar. E drept ca s-a facut remarcata mai degraba prin viata mondena, iubitii celebri si greselile gramaticale, decat prin proiectele politice. Legat de numele Elenei Basescu a fost o buna perioada de timp cel al lui Andrei Hrebenciuc. Acesta si-a completat viata personala cu mai multe afaceri si studii economice, care i-au adus o avere considerabila pentru un tanar de 25 de ani.

Si copiii de fosti prim-ministrii ies in evidenta. Andrei Nastase, posesor de terasa in Herastrau, a fost prins anul trecut de politisti conducand prin Bucuresti cu peste 140 de km/h.

La fel de pasionat de masini, Calin Andrei Tariceanu prefera insa sa faca senzatie pe circuit. La aproape 14 ani, fiul fostului premier liberal este deja un nume cunoscut in lumea kartingului.

Tanara generatie este completata de nume la fel de sonore, care chiar daca nu fac inca politica, au locul lor in tabloide.

Alexandru Vanghelie pare sa fie preferatul fetelor din liceul Jean Monet, iar Ana Geoana este vazuta de unele ziare drept viitoarea EBA.

Ana Geoana, de pilda, a facut deliciul ziarelor gratie pozelor postate pe un site de socializare, dar si a unor conversatii avute cu Raducu Mazare. Acesta din urma, dupa cum recunoaste chiar tatal sau, iubeste sporturile extreme, hainele extravagante, destinatiile exotice si, evident, banii.

Asta e cand banii babacali te dau afara din casa. Distractii de tot felul si cat mai extravagante.
In acest timp mii si sute de mii de tineri muncesc din greu pe langa parintii lor, incepand de la varste fragede, ca sa aiba ce pune pe masa a doua zi, fara posibilitatea unei scolarizari minime si fara bucuriile copilariei sau adolescentei.
Oare cine ar merita mai mult sa ne conduca, in viitor, tara?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.